Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makeupartisternas 21 bästa proffstips som lyfter makeupen

1. Vit kajal i nedre innerögat ger intryck av större ögon

2. Svart kajal mellan ögonfransarna tar bort den ljusa rand som kan uppstå mellan ögonfransarna och eyelinern när du gör en intensiv sotning.

3. En eyeliner som är bredast i ögats ytterkant ger intryck av avlånga ögon medan en bred eyeliner mitt på ögat ger intryck av runda ögon.

4. Få en skarpare spets på ögonbrynspennan eller kajalpennan genom att lägga den i frysen några timmar innan den ska vässas.

5. När du applicerar concealer på dina mörka ringar under ögonen, lägg concealern i streck som går emot den naturliga linjen. Om du följer ögats naturliga linje förstärks de linjer som signalerar trötthet.

6. Runt ögat är huden tunn så blodkärl lyser genom, applicera därför concealer runt hela ögat för vacker bas med jämn ton.

7. Applicera även lite concealer vid näsvingarna där du ofta är lite rödare, då får hyn en jämnare ton.

8. Rama in läpparnas konturer med concealer, då framhävs dina läppars naturliga färger och former.

9. Sminka fylligare läppar genom att applicera en ljusare nyans av läppstiftet mitt på läpparna och tona in nyanserna i varandra. Har du inte en ljusare nyans kan du använda lite concealer.

10. Har du ett nagellack som sitter extra hårt, klipp bomullsrondeler i fyra delar, blöt dem med remover och packa in i små bitar av alminiumfolie runt nageln. Låt sitta i 10 minuter.

11. Många puderögonskuggor kan få en helt ny, intensivare nyans om du mixar dem med lite vatten.

12. Detsamma gäller med en primer för ögonlocket, applicerar du den innan ögonskuggan kommer färgen i skuggan att intensifieras.

13. För ett naturligt resultat, applicera solpuder där solens strålar träffar ditt ansikte.

14. Läppbalsam är en utmärkt räddare i nöden för torra nagelband.

15. Om du borstar dina ögonbryn uppåt och utåt öppnar de upp intrycket av dina ögon. Om de däremot borstas ned ger de intryck av att du är trött.

16. Har du ingen ögonbrynsgel som kan fixera ögonbrynen, spraya hårspray på en tandborste och borsta ögonbrynen med den.

17. När du köper mascara så jämför priset genom att kolla hur många milliliter den innehåller. Det kan ofta skilja mellan 6 ml och 13 ml.

18. Om du avslutar hårföningen med kalluft är det större sannolikhet att frisyren håller formen.

19. Låt alltid håret svalna innan du gör något med det efter att ha stylat det med värmetänger, då håller frisyren bättre.

20. Ta bort brun utan sol-fläckar med bakpulver och vatten.

21. Investera i bra sminkborstar, tvätta dem regelbundet och ta väl hand om dem, då håller de länge!