7 vanliga misstag som gör dina mörka ringar ännu mörkare

Så här års känns huden nästan genomskinlig – och speciellt under våra ögon. Det finns flera orsaker till mörka ringar under ögonen. De mörka ringarna kan bland annat bero på vitaminbrist, fel ögonkräm och fel concealer. Kanske beror dina mörka ringar på att du gör några av misstagen nedan utan att veta om det? 

Som tur är finns det även enkla lösningar på problemet med mörka ringar under ögonen – scrolla ner för de bästa tipsen och huskurerna mot mörka ringar.

1. Du äter för lite frukt och grönt

Vitaminbrist kan visa sig i form av mörka ringar under ögonen. Ytterligare ett skäl till att njuta av en apelsin eller en smoothie full av grönsaker alltså!

2. Du saltar maten för mycket

Det är inte bara vitaminbrist som kan visa sig under ögonen, en annan orsak till mörka ringar under ögonen kan även vara ett tecken på att du äter en kost med för mycket salt.

3. Din ögonkräm är inte anpassad för att hjälpa mot mörka ringar under ögonen

Tro det eller ej, men det finns ögonkräm som hjälper extra väl mot just mörka ringar. Titta efter en ögonkräm med K-vitamin, det kan stärka kapillärrören under den tunna huden och göra att blodådrorna syns mindre.

4. Din concealer är för mörk

Har du haft din concealer ett tag kanske den matchar bättre med din solkyssta hy, satsa istället på en concealer som är aningens ljusare än din egen hy, det behövs för att få bort de mörka ringarna under ögonen.

5. Du använder inte en concealer som är anpassad för mörka ringar under ögonen

Det finns en uppsjö av concealers, och att hitta rätt är inte helt rätt. Fundera först och främst vad det främsta syftet med concealern är. Om det är att dölja blemor, eller om den ska användas runt ögonen. En concealer anpassad för ögonen har en lättare formula som inte lägger sig i fina linjer på samma sätt som en tjockare. Den bästa concealern mot mörka ringar under ögonen är en concealer med ljusreflekterande pigment, ett effektivt vapen mot mörka ringar. För bästa effekt mot riktigt mörka ringar under ögonen kan du leta efter en concealer vars färger kommer att balansera ut blå nyanser under dina ögon.

Här är fyra varianter på concealers som passar bra för mörka ringar under ögonen:

1. Cover all mix, 285 kronor från Make Up Store har en färg speciellt anpassad för att neutralisera mörka ringar, men det är kraftig formula som med fördel kan späs ut när du använder den under ögonen. Passar dig som söker en concealer med täckande resultat!

2. Touche Éclat, 375 kronor, är YSL's flerfaldiga vinnare när Damernas Världs läsares varje år utser sina favoritprodukter. Med en tunn formula täcker den mörka ringar samtidigt som de ljusreflekterande egenskaperna gör att du känner dig piggare.

3. Radiant Creamy Concealer, cirka 260 kronor, från Nars täcker även de mörkaste ringar samtidigt som den även har de ljusreflekekterande egenskaperna vi gillar så mycket.

4. Dream Lumi Touch, 119 kronor från Maybelline, passar dig som vill täcka de mörka ringarna till en billigare peng. Täcker samtidigt som den har ljusreflekterande egenskaper, men kräver att du jobbar in den för ett jämt resultat.

6. Du applicerar concealern på fel sätt

När du applicerar concealern så dra inte i ett jämt sträck längs med dina mörka ringar, det förstärker ögats ringar och linjer. Applicera istället concealern i motsatt riktning och arbeta sedan mjukt in formulan så att det inte blir hårda kanter.

LÄS OCKSÅ: Så här ska du använda din concealer – proffsens bästa tips

7. Du använder en mascara som smular

Vi hatar när det händer, men tyvärr är det många mascaror som i slutet av dagen inte sitter där de satt när vi gick hemifrån på morgonen. En tops i handväskan kan snabbt pigga upp makeupen och ta bort mörka ringar under orsakade av mascara.

LÄS OCKSÅ: Damernas Världs stora mascara-test – se vilka  mascaror som fick bäst i test