Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så får du den perfekta vingen med kajal och eyeliner

Damernas Världs nya skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hur tecknar man fram en proffsig kajal med "vinge" så att den sitter bra? / Lena
Svar: Hej Lena!
Du kan välja om du vill använda en välvässad svart kajalpenna, en flytande- eller gel-eyeliner. I affären har de ofta testprodukter och du kan då testa att måla linjer på handen och se vilken du tycker är lättast att arbeta med.  En penna är i regel lite enklare och ett knep är att första rita ut din eyeliner med pennan och sedan fylla i med flytande eyeliner så ser du enklare var linjen ska vara.

Så gör du:
1. Börja med en bra bas. Använd gärna en primer för ögonlock så kan du få resultatet att hålla mycket längre.
2. Lägg din eyeliner efter din ögonskugga och före din mascara.
3. Blunda och stötta gärna din arm mot handfatet eller en hyllkant under spegeln om du kan, så undviker du att darra för mycket på handen. Spänn ögonlockets hud genom att hålla ett finger vid sidan av ögat och dra lite lätt i huden.
5. Måla linjen så nära dina ögonfransar som möjligt. Tänk på att linjen ska börja smalt vid ögats inre hörn och bli bredare utmed ögats linje och sedan fortsätta ut i en vinge och då smalna av igen. Testa gärna att måla i en svepande linje, men om du tycker att det är svårt kan du fuska genom att först måla små prickar med eyelinern och sedan dra linjen efter prickarna.
6. Linjen behöver inte gå hela vägen ner i det yttre hörnet - tänk istället att linjen ska vara rak när du blundar. När du öppnar ögonen blir det då en uppåtriktad vinge. 

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!