Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så får du läppstiftet att hålla

Färgstarka läppar är säsongens största sminktrend, men att få färgen att sitta kan vara knepigt. Damernas.se guidar dig till du hur du får fina läppar med hållbar färg.

1. Förbered för färgLäppstift fäster bättre på mjuka, återfuktade läppar som är fria från fnas. Se därför till att du skrubbar fram en len och fin yta innan du applicerar färg. Använd en tandborste eller en blöt en frottéhandduk och skrubba försiktigt över läpparna så att du blir av med fnasiga partier. Återfukta sedan med ett läppbalsam som innehåller vax. Det kommer att få ditt läppstift att fästa bättre.

2. Rama inRama in din mun med hjälp av en läppenna, gärna en som färgmatchar ditt läppstift. Applicera strecket precis i utkanten av dina läppar, börja med överläppen och fortsätt sedan med underläppen. Om du vill få en ännu bättre fästyta för ditt läppstift kan du fylla i hela munnen med läppennan.3. Dags för färgApplicera alltid ditt läppstift med hjälp av en läppensel, eftersom den gör det enklare att få ett fint och jämnt resultat. Dessutom applicerar den precis lagom med färg, medan risken för överdosering är stor om du applicerar färgen direkt från hylsan. Ju mer överflödig färg du har på dina läppar, desto större blir risken att färgen försvinner. Börja i mitten av överläppen och arbeta dig utåt. Gör på samma sätt med underläppen. Måla inte hela vägen in i mungiporna. 

4. FörseglaOm du vill, vik en bit toalettpapper och tryck av överflödig färg. Har du dock använt läppensel bör du dock inte ha så mycket överflödig färg att bita av. När du känner dig klar med läppstiftet, tryck en liten pensel i löst puder. Dutta sedan med penseln runt din mun, så minimerar du risken ytterligare för blödande färg.

Therese Hallberg
Skönhetsredaktör Damernas värld

PSST! Missa inte bloggen Skönhetskollen med Therese!