Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så framhäver du ögonen med metalliska skuggor

Vinterns hetaste trend stavas juvelskimrande ögonskuggor. Bäst av allt är att den metalliska trenden fortsätter också i vår, bland andra Fendi och Dsquared2 visade metalliska ögon på visningarna i Milano. Damernas.se visar hur du fixar den metalliska trenden på egen hand. 

Vill du ha de senaste nyheterna rakt ner i din mejlbox (tillsammans med erbjudanden och rabatter)? Signa upp dig på Damernas Världs nyhetsbrev (det är helt gratis). 

Metallskuggor kommer ofta i crémiga varianter. Se till att du använder en som innehåller lite puder, annars lägger den sig gärna i veck eller flyter iväg.
Är din crémeskugga puderfri, pudra ögonlocket först och applicera sedan ögonskuggan.

1. Börja med att applicera en ögonskuggeprimer eller ett puder, då håller skuggan bättre. Arbeta med fingertopparna och se till att primern täcker hela ögonlocket.

2. Applicera din skugga över hela ögonlocket, från övre fransraden upp till globlinjen. Arbeta med en pensel eller fingertopparna till dess att du är nöjd med resultatet.

3. Var inte rädd för att överdriva skuggans form, hela poängen med trenden är att din metallskugga ska synas ordentligt. Kanske behöver du två eller tre lager för att bli nöjd, kanske behöver färgen komma en liten bit ovanför globlinjen. Prova dig fram.

4. Vill du ha extra mycket färgintensitet kan du först grunda med en matt ögonskugga med mycket pigment och sedan addera en cremeskugga ovanpå. Se bara till att färgerna matchar bra överens!