Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så trollar du med rouge

Jaga bort vinterblek hud med hjälp av ett vackert rouge. Damernas.se lär dig allt du behöver veta för att få fin ros på kind.

Att sätta lite färg på ansiktet med hjälp av rouge har varit på modet ända sedan 1700-talets glansdagar, inte minst vid Marie-Antoinettes hov. Och tur är väl det, eftersom många av oss känner oss allt annat än färgglada och pigga i slutet av januari. 

Så hittar du din färgDu ska alltid prova på den nyans som lockar mest. Men generellt sätt kan man säga att ljushyade lär ofta bäst i rosa nyanser, olivfärgade i persikofärger och mörkhyade i rouge som drar åt aprikos.

Crèmerouge eller puderrougeMogen, fet eller aknebenägen hud trivs bäst i puderrouge, medan torrare hudtyper blir fina i crèmerouge.

Applicera rättRouge ska appliceras på kindens högsta punkt, den så kallade bullen. Tanken är att rouget ska ge intryck av att du precis tagit en stärkande promenad. 

Ont om tidÄr du på språng och har inget rouge i närheten kan ditt läppstift, förutsatt att det har en färg som inte känns alltför utstickande, fungera utmärkt som substitut. Dutta en liten klick läppstift på kinden och applicera med cirkulerande rörelser. Kom ihåg att less is more, du kan alltid bygga på effekt eftersom medan det är lite knepigare att bli av med överflödig färg.