Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skönhet enligt Leighton Meester: "Oavsett tillfälle vill jag alltid se naturlig ut"

Gossip girlstjärnan är numera aktuell som Biotherms ansikte utåt. Damernas Värld flög till Paris för att få skådespelarens bästa skönhetstips och rota lite i hennes necessär

29-åriga Leighton Meester slog igenom som Blair Waldorf i tvserien Gossip girl. Hon bor i Los Angeles med maken Adam Brody, känd från tv-serien The O. C. Förutom att vara skådespelare och ansikte utåt för Biotherm är Leighton även aktuell som sångerska med albumet Heartstring.

"Röda läppar är alltid sexigt"

Till vardags gillar jag att vara naturlig, det viktigaste är att se fräsch ut och att det ska kännas bra, då ser det också bra ut. Röda läppar är alltid sexigt och lätt att lägga. Vill jag vara extra fin gör jag något med håret och sminkar ögonen med en eyeliner. Oavsett tillfälle vill jag alltid se naturlig ut.

"Att jag har hundar ger mycket motion"

Jag gillar utomhusaktiviteter som att surfa, cykla eller promenera. Att jag har hundar ger mycket motion. Jag försöker att inte lägga för mycket fokus vid min vikt och figur, jag blir inte lycklig av det. När jag är hemifrån i långa perioder har jag en tränare som lägger upp ett varierat träningsprogram, så att jag inte blir uttråkad, men ändå får det gjort.

Eyeliner: "Artliner 24h" från Lancome, 365 kr. Rött läppstift "Rouge Volupté" från Yves Saint Laurent, 355 kr. Lotion med solskyddsfaktor 50 "Ultra light daily UV defence frpn Kiehl´s, 315 kr/60ml. Gel-crème "Aquasource från Biotherm, 385 kr/50ml. Ögonfransböjare från The Body shop, 65 kr.

"Kokosolja är räddningen"

Jag har många dåliga hårdagar, men har inget akuttelefonummer till en frisör utan försöker fixa det själv. Å andra sidan vaknar jag ibland upp med perfekt hår utan att ha gjort något. Bästa hårdagarna är alltid dagen efter jag har tvättat det.

Under hektiska perioder när håret blir fixat med en massa produkter, fönar och plattänger blir kvaliteten sämre. Kokosolja är räddningen, jag använder det en gång i veckan och håret blir helt fantastiskt. Ett tips jag fick av en hår stylist är att tvätta håret när det är torrt, då tränger schampot in och rengör ordentligt. Ett annat tips är att under sommaren, då man badar mycket i klor- och saltvatten, skölja håret och ha i lite balsam innan man badar. Då slits det inte lika mycket.

Kokosolja är min räddning, jag använder det en gång i veckan och håret blir helt fantastiskt.

Brukar du använda parfym?

Jag är ingen parfymtjej. Jag gillar rena och fräscha dofter så jag använder i stället bodylotion som både luktar gott och återfuktar huden.

"Jag får aldrig den där naturliga lystern"

Jag är avundsjuk på dem som har välmående hy och har en naturlig lyster. Min hy är torr och känslig och jag bränner mig lätt i solen. Jag får aldrig den där naturliga lystern utan måste hela tiden vara noga med att återfukta huden och att ha bra rutiner. Jag ser till att dricka mycket vatten, använder alltid solskyddsfaktor, tar alltid bort sminket innan jag går och lägger mig och försöker få ordentligt med sömn.

När jag flyger blir hyn torrare än vanligt och det blir bara värre ju äldre jag blir. Ögoncrème räddar mig från mörka ringar under ögonen efter en lång flygtur och jag packar också med en bra ansiktscrème och en handcrème.

Några produkter jag alltid har i väskan är ansiktscrèmen Aquasource, ögonfransböjare och solskyddsfaktor.