Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

SKÖNHET: Skapa slät hy med den rätt bas

Basen är allt! Men hur gör man för att fixa den där perfekta basen, som gör att du ser fräsch och frisk ut? och skapar prefekt, slät hy.

Claude Defresne, internationell makeupartist för Clarins, guidar till hur du bäst tar hand om huden och lägger en perfekt bas.

1. Först och främst måste vi ta hand om huden, annars ser makeupen inte bra ut. När du rengör huden med till exempel en ansiktsremover, skrubba inte utan pressa lätt mot huden för att därefter försiktigt torka rent. Om du gnuggar huden för hårt förlorar den sin elasticitet. Detsamma gäller när du tar bort ögonmakeup, om du är för hårdhänt mister den känsliga huden runt ögonen sin spänst. Dessutom tappar du ögonfransar. Pressa lätt med fingrarna mot fransarna.

2. När du ska välja rätt färg på din foundation, applicera den på näsan. Försvinner den har du rätt nyans.

3. För att få rätt mängd foundation, concealer och highlighter, applicera först liten klick på handen och därefter använder du en pensel för att applicera den i ansiktet.

4. Dra aldrig en foundation nedåt i ansiktet, använd en makeuppensel och applicera den mjukt i uppåtgående rörelser från näsan och ut. I pannan app­licerar du den i horisontella drag. Genom att använda pensel ger du din hud en lätt massage.

5. Concealer applicerar du före foundation, highlighter lägger du däremot efter foundationen. En ljusreflekterande, lätt täckande highlighter, som Clarins nya Instant Light brush on Perfector, kan trolla bort fina linjer vid ögon och mun och ge intryck av större läppar. Hjälper även mörka ringar under ögonen en bit på vägen.