Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Jason Lloyd Evans

Skönhetsredaktören tipsar: produkterna som ger vacker lyster och perfekt glow

Fuktmättad, glossig hud med vacker lyster är vad vi vill ha just nu. Här är backstageknepen som leder mot målet.

Lyster i huden är en trend som fortsätter att hålla i sig. En fuktad hud med glow uppfattas ofta som friskare än en torr och matt hud, och i dag kan man faktiskt fuska fram lyster ganska snabbt. Här är produkterna som fungerar, enligt Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn: 

Produkterna som ger lyxig, återfuktande lyster:

Highlighterpalett. Luminizer x quad från Rms. Använd enskild highlighter eller kombinera med varandra. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

Torrolja. Huile drodigieuse Dry oil floral från Nuxe. Återfuktar och reparerar huden. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Highlighterstift. Illuminator från Ilia Beauty. Återfuktande med krämig konsistens. Mer info och köp här (länk till Skincity). 

Exfolierande och återfuktande serum. Glow tonic serum från Pixi. Mjukgör och vårdar huden. Mer info och köp här (länk till Kicks). 

Flytande highlighter. Instant illuminizer från Lumene. Innehåller ljusreflekterande färgpigment som ger huden en naturlig lyster. Har en återfuktande formula. Mer info och köp här (länk till Meds)

Foto: pressbild

Lystergivande och lätt CC Cream. CCC cream från Cle. Kräm med lätt täckning som återfuktar och ger en bas med mycket glow. Mer info och köp här (länk till Glowid)

Makeupartisten: ”Vi vill framhäva glow”

När Anja Skeppe Grahn besökte modeveckan nyligen rapporterade hon att påfallande många modeller på vårvisningarna såg ut att ha yogat, fått massage, mediterat och svettats i ångbastun strax innan de klev ut på catwalken. Men backstageområden är raka motsatsen till ett avkopplande spa...

I stället var det makeupartisternas smarta knep som maskerade modeveckornas stress och skapade fuktig lyster med hjälp av väl utvald hudvård och strategiskt placerad highlighter.

– Vi vill att modellerna ska se ut som sig själva - lysande versioner av sig själva, sa makeupartisten Pat McGrath backstage på Victoria Beckhams visning.

– Vi har modeller i alla ålderskategorier och Victoria ville lyfta fram och absolut inte maskera det. Vi har bara framhävt deras eget glow.

För att hitta rätt prioriterades ansiktsmask, olja och fuktcrème framför foundation, och därefter applicerades krämig hihglighter på ansiktets högsta punkter.

LÄS MER: Fuktgivande serum – allt du behöver veta och bäst i test 2022 

LÄS MER: Primer – bäst i test 2022 och stor guide till hur du använder primers rätt 

LÄS MER: Isabella Löwengrips skönhetsrutin: ”Retinol gör verkligen skillnad”