Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

DV tipsar om hur du sminkar dig i sommarvärmen.DV tipsar om hur du sminkar dig i sommarvärmen.DV tipsar om hur du sminkar dig i sommarvärmen.
DV tipsar om hur du sminkar dig i sommarvärmen. Foto: Rosdiana Ciaravolo / Getty Images Europe

Bästa sminket på sommaren – här är produkterna som klarar värmen

Vilket smink är bra att ha på sommaren och som klarar värmen? För oss som inte är redo att släppa sminksargen bara för att temperaturen visar över 20 grader kan sommaren bli en kladdig historia när det gäller makeup. Damernas Världs har testat vilka foundations som klarar högtrycket och ger de bästa tipsen för en kladdfri sommar. 

Foundation med svettränder, superblank hud med smink som smälter och mascara som rinner– det är inte alltid lätt att hålla sminket i snygg form när temperaturen stiger. Damernas Värld tipsar om bra produkter som kan hjälpa dig att se smashing ut även mitt i en värmebölja. 

Steg 1: Lätt dagkräm + solskydd med primereffekt

Att varje bra makeup börjar med bra hudvård vet alla skönhetsnördar. På sommaren byter vi ut dagkrämen mot en oljefri kräm och toppar med ett solskydd som dubbelarbetar som primer. Tro oss – det är värt att investera i en grym solkräm för ansiktet med som ger skydd i toppklass men också respekterar att du vill lägga makeup ovanpå.

Tips på bra primers/sommarfuktkrämer:

Lätt kräm med spf från Chanel 

Lätt ansiktskräm som skyddar huden mot både sol och föroreningar. Chanel, UV Essentiel multi-protection daily defender UV pollution spf 50. Mer info och köp här (länk till Chanel.)  

Primer med spf från Clarins

Primer med inbyggt solskydd (spf 30) som skyddar dig mot värme och håller huden jämn och snygg. Clarins, Sos primer uv spf 30. Mer info och köp här (länk till Skincity)

Primer och BB-kräm i ett med spf 

Färgad primer och BB-kräm i ett som dels skyddar huden mot solen (spf 30) och dels hjälper till att jämna ut hudtonen och hålla huden fuktad. Finns i flera olika nyanser. Bare Minerals, Prime Time BB Primer Cream spf. Mer info och köp här (länk till Hudoteket)

Steg 2: Fjäderlätt, halvmatt foundation (som håller!)

Foundations ska funka som photoshop: ojämnheter och plitor ska trollas bort, men utan att ytan ser onaturlig eller fixad ut. När värmen når smältgrader måste produkten dessutom ha hållbarhet i världsklass. Supertunn flytande foundation med medium till hög täckning och halvmatt yta är en match made in heaven i vår bok. Om du vill fixera ytterligare hittar du marknadens bästa, osynliga ”photoshop-puder” som trollar bort linjer och porer på ett kick HÄR! 

Tips på bra sommarfoundations:

Foundation från Estée Lauder 

Estée Lauder, Double-wear light Soft matte hydra makeup spf 10. Finns i många olika nyanser. Mer info och köp här (länk till Asos)

Oljefri foundation från Sisley 

Sisley, Phyto teint ultra éclat oil-free long lasting fluid foundation. Erbjuder ett brett utbud av nyanser. Mer info och köp här (länk till Lyko)

Foundation från Dior - döljer porerna 

Dior, Diorskin Forever Fluid Foundation. Mer info och köp här (länk till Åhléns)

Steg 3: Blotting paper i väskan

Blotting papers är små pappersark som absorberar svett och överskottsolja. Vill du hålla huden matt är de dessutom ett ungefär tusen gånger mer hygieniskt och härligt alternativ än ännu ett lager puder. Tryck över glansen och voilà – fräsch som en nyponros! I Sverige kan du köpa blotting papers från japanska märken som Shiseido och Sensai, men även Mac och Nyx gör toppenvarianter. Lämna inte hemmet utan dem!

Blotting paper från Shiseido 

Shiseido, Generic Skincare Oil-Control Blotting Paper. Mer info och köp här (länk till Lyko)

Blotting paper från Nyx 

Nyx, Matte blotting paper. Mer info och köp här (länk till Kicks)

Blotting paper från Sensai 

Blotting paper från Sensai. Face fresh paper. Mer info och köp här (länk till Skincity)

LÄS OCKSÅ Bästa vattenfasta mascaran 2022 – vi har utsett bäst i test

LÄS OCKSÅ Testvinnarna för din sommar – allt från hudvård och hårvård till lystergivande makeup!