Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sotade ögon i trendig kattögonform

För att skapa så där perfekt, sotade ögon, i kattögonmodell, som du kan se i modereportaget "Mode till 1000" i senaste numret av Damernas Värld, behöver du öva flera gånger.

Har du aldrig gjort det förut kommer det garanterat att se konstigt ut de första fem gångerna, men ju mer du tränar desto bättre blir du.

Skönhetsredaktör Sofia Björklund guidar till hur du kommer igång:

1. Grunda med foundation, concealer och puder,  hela paketet. En så pass tung ögonmakeup kräver att huden är en felfri och matt yta för att det inte ska se kladdigt ut.

2. Grunda ögonlocket med en ögonskuggsbas, som Double Wear Stay-in-place Eyeshadow Base, Estée Lauder, 195 kr. Precis som namnet lovar får den ögonskuggan att sitta på plats hela dagen utan att den lägger sig som ett streck i globlinjen.

3. Rama in hela ögat med en mörkgrå/svart ögonskugga, som Studio Secrets ögonskugga i färg nummer 590, L'Oréal Paris, 125 kr. Se till måla hela ögonlocket och globlinjen. Dra ut globlinjen snett uppåt mot ögonbrynets slut, men inte hela vägen. Sminket och ögonbrynet ska inte sitta ihop. Måla även under ögat, så att ögonskuggan får formen av en utdragen ellips.

4. Använd ögonpenna efter ögonskuggan och rama in ögonen innanför fransraden, samt utanför på den övre fransraden. Sudda något så att pennan och skuggan smälter ihop.

5. Avsluta med en svart mascara, som Max Volume Magic Twist, Nivea, 159 kr.