Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tjuvkika på Lancômes sminksamarbete med Sonia Rykiel

I augusti lanseras Lancôme makeupkollektion i samarbete med Sonia Rykiel. Här är hela kollektionen – och produkterna högst upp på vår skönhetsredaktör Maria Ahlgrens önskelista!

Med samarbeten med Albert Elbaz, Anthony Vaccarello och Jason Wu i bagaget har Lancôme många gånger fått det att rycka i shoppingnerven. Men frågan är om inte kollektionen i samarbete med ikoniska Paris-modehuset Sonia Rykiel ändå smälter våra hjärtan lite extra. Rykiel var under 1960-talet en förgrundsfigur i Paris intellektuella och feministiska kretsar. Geografiskt centrum för idéerna och det konstnärliga skapandet var Sonia Rykiels stadsdel Saint-Germain- des-Près. Hon grundade sitt märke, Sonia Rykiel, med en vision att ge kvinnor bekväma plagg som inte hindrade röreslefriheten. Rykiel blev snart synonym med ränder i bjärta färger, och dessa ränder pryder givetvis flera av förpackningarna i Lancôme-kollektionen.

Högst på Damernas världs skönhetsredaktör Maria Ahlgrens önskelista står den underbara dosan som passar Lancômes cushionfoundation, Miracle cushion foundation. Cushionfoundation är ett måste för alla oss som ständigt tycks vara på språng, och oftare sminkar oss i taxibilar, på tunnelbanan eller på krogen än hemma i badrummet. Dosan finns i klassiskt Rykel-randigt och ett specialdesignat mönster som hyllar Saint-Germain-des- Près av konstnären André.

Foundationdosa Sonia Rykiel x Lancôme Cushion case i randigt eller mönstrat, 125 kr.

Höstens antagligen sötaste rouge står också högt på vill ha-listan. Krämrouge i cushionformat är ett skönhetsfenomen från Korea. Resultatet på kinden blir rosigt och friskt, som om du nyss är hemkommen från en promenad längs Seine. J’adore!

Rouge Sonia Rykiel x Lancôme Cushion blush subtil i randig eller mönstad dosa, 430 kr.

Vi får inte nog av snygga skuggpaletter, och denna godbit gör är ett måste i höstnecessären.

[adSpace placement="manual"]

Ögonskuggpalett Sonia Rykiel x Lancôme La palette Saint-Germain (finns i två nyanser), 610 kr.

Vi älskar den lite blurriga lip stain-looken. Med läppennan Parisian lips är det lätt som en plätt att fixa läppar som ser lika nyhånglade som catwalkredo ut. Ena sidan av pennan är ett transparent balm som du lägger över hela läppytan. Andra änden är ett hyperpigmenterat, matt stift som du lägger på läpparnas mitt och suddar ut mot kanterna för en blur-effekt.

Läppenna Parisian lips le crayon (finns i fyra nyanser), 240 kr.

Sist men inte minst är vi kära i kollektionens fyra nagellack i mörkblå, khaki, vitt och vallmoröd. Urtjusiga var för sig eller i kombo.

Nagellack Sonia Rykiel x Lancôme Vernis in love, 195 kr/st.