Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tips på bra primers?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: I sommar ska jag på bröllop och skulle behöva tips på bra primers som ser till att mitt smink sitter där det ska. Jag har en ganska dålig stresshy för tillfället och är därför beroende av en bra bas med lång hållbarhet. Tack på förhand! /Louise

SVAR: Primers var en riktigt trendprodukt för ett par år sedan, då det också lanserades flera ganska likvärdiga produkter. I dag finns det mängder av primers med olika egenskaper: En del innehåller anti-age, en del ger lyster och en del verkar förminskande på stora porer. Gemensamt för dem alla är att de fungerar som ett slags klister på huden som både jämnar ut hudytan och ger den efterföljande foundationen en plan och fin yta, vilket gör att den både presterar och håller bättre.

Ett hett tips är att besöka sminkdiskarna, så att personalen själva får titta på din hy och avgöra vilka egenskaper som din bästa primer ska innehålla. Själv lider jag till och från också av dålig stresshy och då är en personlig favorit Photo finish primer från Smashbox, den finns i flera färgkorrigerande nyanser. Perfekt om din stresshy har en tendens att rodna! Också Perfect primer från Face Stockholm håller hög kvalitet.
Lycka till!

Fill out my Wufoo form!