Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vilken foundation är rätt för min feta hud?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Jag vill hitta en foundation som passar min feta hud. Jag har provat flera olika från olika märken, men de flesta bara smälter bort på min hud och ibland får jag dessutom små plitor. Jag måste tyvärr också erkänna att jag inte frågat någon expert om detta tidigare, jag brukar bara ta första bästa foundation från sminkhyllan. Är det dumt? Jag tänker att de flesta foundations ju ändå är lika varandra. /Liselotte

SVAR: Grattis, för nu är dina dåliga foundation-dagar över! De flesta foundations är nämligen inte alls lika varandra, tvärtom finns det mängder av olika ingredienser som påverkar huden på olika sätt. Jag är övertygad om att du snart kommer att hitta en foundation som inte smälter bort eller orsakar orenheter, bara du har några riktmärken i huvudet. Eftersom du har en fet hud ska du leta efter foundations som är anpassade för just det. Hoppa alltså över foundations som innehåller olja och solskyddsfaktor, eftersom de kan täppa till porerna på en fet hud och orsaka orenheter. Satsa på foundations som mattar ner och som inte innehåller lystergivande egenskaper. Välj också gärna en nyans som är ljusare än din hud, eftersom en oljig hy kan få fin foundation att se mörkare ut. Känner du dig osäker, fråga en expert i sminkaffären nästa gång. De har koll på vilka foundations som passar din hudtyp.

Vill du också ställa en fråga till DV:s shönhetsredaktör Therese Hallberg? Ställ din fråga HÄR.