Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Foundation för mogen hy?

Fråga:  Hej! Min fråga gäller foundation. Jag är 47 år och vill ha en foundation som inte framhäver rynkor, såklart. Samtidigt vill jag att den ska sitta ordentligt, för jag cyklar året om. Finns det någon produkt som klarar det här? Eller ska jag satsa på underlagskräm, och i så fall vilken?

Svar: Om man sportar mycket utomhus kan en lätt färgad dagcréme kännas fräschare, och inte lika mycket som att den försvinner i väder, vind och svett. Där kan jag varmt rekommendera  Sheer Moisture SPF15 från  Dermalogica, som ger en svag färg men framförallt solskyddsfaktor, vilket du behöver om du cyklar mycket.

Den bästa foundation som jag har testat för hy som har passerat 40-strecket är  Lancômes nya  Teint Miracle Foundation, som ger ett superjämnt resultat och har en oslagbar ljusreflekterande funktion. Om du upplever problem med att få foundation att sitta hela dagen kan du i första hand testa att använda en primer under (den hjälper till mycket med hållbarheten på makeupen i ansiktet). Annars finns det flera "longwear"-prudukter som håller minst 12 timmar. De kan upplevas som lite tunga, odryga och ibland lite matta, men det finns bättre varianter, som  Estée Lauders Double Wear Stay in Place Makeup SPF 10,  Macs Pro Longwear SPF10 Foundation och  Helena Rubinsteins Color Clone Subli-Mat.

Sedan får du välja om du vill satsa på den fräscha, naturliga sportgrejen, en bra foundation för mogen hy eller en som bara håller länge. Än så länge har jag inte testat någon produkt som kan svara upp mot alla tre behoven.

Varma hälsningar

Sofia Björklund

Skönhetsredaktör på Damernas värld.