Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Sotade ögon – vinterns trendigaste makeup

Den här vintern såg vi mycket nakna ögon och grafiska eyeliners, men som varje vintersäsong såg vi också mycket sotningar. I år var de dock mörkare, mattare och riktade mer uppåt än tidigare säsonger. 

Damernas Världs skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson guidar till vinterns trendigaste sotning efter klicket.

Versace, Costume National

De mörka uppåtriktade sotningarna syntes hos bland annat Versace, Costume National och Prada. Färgerna gick i svart, mörkgrått och en del mörkblått. 

Så fixar du de sotade ögonen:
1. Lägg en matt svart ögonskugga över hela ögonlocket. Om du har en ögonskugga med starka svarta pigment behöver du inte använda lika mycket, men om din ögonskugga inte är så intensiv behöver du lägga flera lager så färgen verkligen blir kompakt. Börja vid övre ögonfransraden och skugga uppåt.
2. Skugga upp precis ovanför globlinjen ut åt sidorna så du får en oval form (se bilden från Versace).
3. Måla med en mjuk svart kajal under nedre fransarna och skugga sedan över kajalen med din matta svarta ögonskugga. Se till att skuggan går ihop vid ögats yttre hörn.
4. Tona ut skuggans alla kanter med hjälp av en pensel eller en liten svamp. Skuggan ska tonas ut så det inte blir några skarpa kanter.
5. Måla svart mascara på övre och nedre fransarna.