Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sofi Fahrman: "Jag har aldrig riktigt varit bröllopstypen"

Modeprofilen Sofi Fahrman är Sverigeambassadör för Essie. Damernas Världs Linn Tabudlong har träffat henne för att prata om höstens viktigaste nageltrender, målbilder och hur många köttbullar man egentligen kan äta.

Vi träffas i Blå salongen på Hotel Diplomat på Strandvägen i Stockholm, där Sofi Fahrman alltid bor när hon besöker Sverige. Sofi hälsar på mig i perfekt fönat hår och Gucci-loafers med nedtrampad häl. Vi sätter oss vid ett avlångt bord och jag får välja färg till min manikyr medan Sofi äter från en skål med jordgubbar.

Jag skulle aldrig fixa långa naglar.

Vilken är den roligaste nageltrenden i höst?

– Mitt bästa tips just nu är att blanda två nyanser som går bra ihop. Man måla varannan nagel i samma färg eller bara måla en nagel i en egen nyans. Det är effektfullt och enkelt!

Två av Sofi Fahrmans favoritlack, "Wrap me up" och "Comfy in cashmere".

Vilka är dina tre bästa tips för snyggare naglar?

– Välj din nagellängd efter livsstil. Ha en nagel som du klarar av att sköta helt enkelt, det ska se välvårdat ut. I mitt fall är det korta naglar som gäller, jag skulle aldrig fixa långa naglar.

– Sköt om nagelbanden. Essie har en olja som jag droppar på och smörjer in nagelbanden med innan jag går och lägger mig.

– Glöm inte överlacket, det är min räddare och ger en känsla av att naglarna är salongsgjorda. Om ditt lack har tappat lite sting kan du lägga på ett överlack för att piffa till det.

Det känns nästan som att jag går runt naken utan den.

Förutom nagellack, är du beroende av någon särskild skönhetsprodukt?

– Jag har en Le Labo-doft som är helt slut och inte går att få tag på här i Sverige. Det känns nästan som att jag går runt naken utan den och jag längtar tills jag landar i New York och får sätta på mig den igen.

Nu när du är i Sverige, vilka är dina tre favoriter en ledig söndag i Stockholm?

– Nu när jag har bott utomlands länge ser jag Stockholm från en turists ögon, och det som slår mig varje gång är hur makalöst vackert det är. Att stå på Djurgårdsbron och veta vilken underbar promenad man har framför sig – så nära staden! Djurgården är som Stockholms Central Park och den borde verkligen bockas av för en perfekt söndag.

– Brunch är kanske världens bästa måltid, att få kombinera frukost och lunch passar mig perfekt. På Hotel Diplomat finns en meny som inte gör dig besviken. De har allt, plus att deras afternoon tea är grym!

– Eftersom att jag gör Stockholm tillsammans med min dotter Lily numera så åker vi till Fjärilshuset vid Hagaparken efter brunchen, hon blir helt lyrisk där. Annars är Skansen ett bra alternativ.

Har du några cravings?

–  Ja, på allt! Utmaningar och upplevelser. På samma sätt som många i storstaden kan längta efter att komma ut i naturen så kan jag få cravings efter storstadspuls. Det ger mig energi och ett driv att föra alla mina projekt framåt.

Jag bara mular i mig köttbullar.

Inga matcravings?

– Jo, det blir ju så uppenbart när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag bara mular i mig köttbullar. Jag är stammis på restaurangen Broms och de måste nog undra om jag kommer att få vitaminbrist snart för jag äter så mycket köttbullar där. Utöver det så har jag så många cravings att jag var tvungen att skriva en bok om det, Ready for takeoff, som är fylld med recept som jag älskar från hela världen.

Sist men inte minst, har du några bröllopsplaner på gång?

– Någon gång i livet kommer jag nog att gifta mig, men jag har aldrig riktigt varit bröllopstypen. Jag har haft mer haft målbilder jobbmässigt, men man ska aldrig säga aldrig.