Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solskyddande smink

Din hud mår bra av solskyddande sminkprodukter sommartid. Leta därför efter crèmer och färger
som innehåller minst solskyddsfaktor 15. 

5 smarta tips om solskyddande smink:
1. Det finns mängder av solskyddsberikade sminkprodukter på marknaden, allt från foundations till ögonskugga och läppglans.
2. En foundation med spf tunnas ut under dagen och ger därför inte ett lika bra skydd som ansiktscrème med spf. Hur mycket du applicerar påverkar också solskyddet. Grunda med en ansikts-crème med hög spf innan du applicerar foundation.
3. Dina läppar är extra utsatta i solen. Se därför till att du applicerar din läppfärg med spf flera gånger under dagen.
4. Det ger inte alls samma skydd att använda sminkprodukter med spf eftersom du inte applicerar sminket flera gånger som du gör med solcrème. Ska du tillbringa många timmar i solen är det därför bra att grunda med en högre solskyddsfaktor under makeupen och komplettera med solstift på extra utsatta områden som nästippen, tinningarna och hakan.
5. Är din solcrème äldre än ett år är det dags att investera i en ny, eftersom solskyddet kan ha försämrats. Detsamma gäller smink med spf. Är det gammalt kan du räkna med att skyddet är sämre.

5 smarta solskyddande sminkprodukter:
1. Cliniderm Lip protection spf 25 i nyansen Pink pearl, 99 kr/12 ml. Mjukt läppglans som ger fin färg och bra skydd.
2. Too Faced Primed & poreless smoothing face primer spf 20, 349 kr/30 ml. En primer med mullbärsextrakt som förminskar porerna och ger huden en solkysst lyster.
3. Isadora Anti-shine mattifying powder spf 15, 129 kr/10 g. Ett kompaktpuder som ger en matt finish. Perfekt att ha med sig varma sommardagar.  
4. La Prairie Anti-aging foundation spf 15, 905 kr/30 ml. Ger huden en strålande glöd, perfekt täckning och skyddar mot solens strålar.
5. Clarins Bronzing duo spf 15, 385 kr/10 g. Bronspuder som ger huden ett gyllene skimmer och hjälper till att återfukta.