Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

En doft av sommar! Stor guide till säsongens bästa parfymer

Sol, vind och vatten, gröna noter och klassisk ros – sommarens bästa dofter 2019 är inspirerade av naturelement och har tidlösa noter i fokus. 

Sommaren är här och vad passar bättre då än en sommarparfym? 

Damernas Värld har plockat ut säsongens nyheter för dam – allt från citrusdofter till ljuva bergamottinslag och fräscha naturparfymer. Hitta din favorit och låt sommaren dofta ännu bättre!

 

Innehåll: Sommarparfym 2019 för dam

1. Fräscha sommarparfymer med citrusinslag

2. Dofter inspirerade av naturen

3. Blommiga sommarparfymer

4. Sommardofter med havs- och sjönoter

 

Fräscha parfymer med citrusdoft

Det finns inget som signalerar sommar lika mycket som uppfräschande citrusnoter mot solvarm semesterhud. Ackompanjerade av runda noter som gardenia hos Giorgio Armani, lavendel hos Atelier Cologne eller sockervadd (!) hos Byredo, verkar citrusnoterna fräscht lätta och subtilt uppiggande snarare än stringenta.

1. Sommarparfym med bergamott

Bergamote soleil, 100 ml, Atelier Cologne.

Atelier Cologne bjuder till sommaren 2019 på en doft med inslag av bergamott, pomerans och jasmin. Doften beskrivs som lätt och somrig. Läs mer och köp här.

2. Sommardoft från Armani

Light di Gioia edp, 30 ml, Giorgio Armani.

Sommaren 2019 bjuder Giorgio Armani på en doft som fångar ljuset och skörheten i naturen med en sprudlande duo av jasmin och gardenia. Läs mer och köp här.

3. Dolce & Gabbanas fräscha sommardoft

Light blue sun edt, 50 ml, Dolce & Gabbana.

Dolce & Gabbana bjuder på en riktigt somrig cocktail till sommaren 2019. Den limiterade utgåvan av klassikern Light blue är en mix av kokos, citrys, gröna äpplen och jasmin. Läs mer och köp här.

4. Daisy Love från Marc Jacobs i sommarutgåva

Daisy love sunshine edt, 50 ml, Marc Jacobs.

Daisy Love Sunshine är Marc Jacobs sommardoft för 2019. Den är inspirerad av soliga dagar och bjuder på en somrig blandning av citrusblomma, bargamott och kashmirmysk. Läs mer och köp här.

5. Somrig parfym från Byredo

Sundazed edp, 50 ml, Byredo.

Lagom till sommaren bjuder Byredo in till en en resa för såväl kropp som själ. Doften bjuder på toppnoter av mandarin och citron med inslag av neroli, sockervadd och arabisk jasmin för en känsla av en sommar utan slut. Läs mer och köp här.

 

Naturliga parfymer med gröna inslag

Gröna noter frodas i sommar, men egentligen är dofter med grön karaktär inget nytt. De klara, krispigt gröna dofterna appelerar kanske till något djupt inom oss, för de allra flesta av oss har nog legat i det svenska sommargräset och i stillhet insupit den lummiga doften av ren grönska eller förundrats av doften av nyfallet regn mot lövverken.

1. Sommarparfym från Maison Martin Margiela

Untitled l'eau edt, 100 ml, Martin Margiela.

Unisexdoften är lättare än originalet Untitled EdP och är en perfekt sommarparfym med blommiga, träiga och gröna inslag. Läs mer och köp här.

2. Rituals sommardoft 2019

Chabana edp, 50 ml, Rituals.

Rituals sommardoft har inspirerats av den naturliga magin hos en japansk teträdgård och doftar friskt av grönt te och kogomiblad. Läs mer och köp här.

2. Lyxig kaktus från Louis Vuitton

Cactus garden edp, 100 ml, Louis Vuitton.

Fräschör och exotiska inslag är ledorden för Louis Vuittons kaktusdoft. Med noter av tropisk skog, citrongräs och bergamott bjuder den på en känsla av att befinna sig i en lustgård. Läs mer och köp här.

3. Sommardoft med fransk puls

Éclat de vert edp, 50 ml, Aerin Beauty.

Njut av en den pulserande kusten i södra Frankrike genom Aerins senaste sommarparfym. Sprudlande noter av citrus, magnolia och jasmin gifts samman i en grön dimension. Läs mer och köp här.

5. Parfymolja med doft av kokos och ljung

Heia perfume oil, 8 ml, Skandinavisk.

Parfymoljan Heia är en blandning av ljung,  timjan, björnbär, växtsav och kokosoljor – en drömsk budgetfavorit bland sommarens parfymer 2019. Läs mer och köp här.

 

Blommiga parfymer med inslag av ros

Klassisk ros upplever en renässans, men det är knappast första gången doften är populär – i Kleopatras sovrum sägs rosendoften ha hängt tung, och rosen har trendat i perioder fram till vår tid. Doften kan variera mycket eftersom det det finns ett antal olika rosor, som alla har en fantastisk förmåga att skifta beroende på ackompanjerande dofter. Den kan vara tung eller lätt, pepprig eller söt, minimalistisk eller barock. Allt fler parfymörer använder den även i herrdofter och nu får rosen återigen ta plats som huvudnot.

1. Rosdoft med inslag av viol

Red roses cologne, 30 ml, Jo Malone.

Sötdoftande violblad och en antydan av citron utvecklas till en bukett av färska blommor – så doftar Jo Malones unisexdoft. Dess blandning är inspirerad av sju av världens mest utsökta rosor. Läs mer och köp här.

2. Miss Dior från Christian Dior

Miss Dior edt, 100 ml, Christian Dior.

En kraftfull och uppfriskande virvelvind av blommor med en slöja av liljekonvalj – så beskrivs Miss Diors uppdaterade variant. En evig sommardoft som aldrig går ur tiden. Läs mer och köp här.

3. Rosor från Van Cleef & Arpels

Rose rouge edp, 75 ml, Van Cleef & Arpels.

Van Cleef & Arpels sommardoft bjuder på en magiskt blommig cocktail med inspiration av kejsarinnan Joséphines stora kärlek till rosor. Doften har et blommigt hjärta med basnoter som kakao och patchouli. Läs mer och köp här.

4. Blommig sommarparfym från Guerlain

Bloom of rose edt, 30 ml, Guerlain.

Bloom of rose är en blommig sommarparfym från Guerlain med inslag av vita blommor och lavendel med den majestätiska rosen som regent. Läs mer och köp här.

5. Rosig sommardoft med fräschör

La vie est belle en rose edp, 100 ml, Lancôme.

La vie est belle en rose är en rosigare variant av originalet. Hjärtat består av blommor och iris är närvarande vilket ger ett fräscht och somrigt helhetsintryck. Läs mer och köp här.

 

Sommarparfymer med havs- och sjönoter

Svalka dig med uppfriskande havs- och sjönoter! De akvatiska elementen finns oftast bland toppnoterna i en doft och ger en känsla av renhet och fräschhet, som att luften just blev lättare att andas. Lätt och sprudlande eller med en svag sälta som en medelhavsbris i augusti – de här dofterna är kanske de som allra mest arbetar med dina minnen och din fantasi. Svalkande sjövatten, stora hav, alger, sjögräs, drivved eller sand – vi älskar friska noter som förser doften med en frisk fuktighet som påminner oss om lata stranddagar.

1. Frisk doft från Tom Ford

Costa Azzurra acqua edp, 50 ml, Tom Ford.

Tom Ford bjuder på en känsla av frisk skog med träiga och gröna doftnoter av tall och cypress. Doften beskrivs som fräsch och uppiggande. Läs mer och köp här.

2. Somrig body mist från The Body Shop

Fijian water lotus fragrance mist, 100 ml, The Body Shop.

The Body Shop bjuder på en lätt och fräsch body mist med inspiration från Fijis rena och harmoniska vatten. Läs mer och köp här.

3. Frisk sommarparfym med sensuell känsla

L'eau d'Issey edtL'eau d'Issey edtL'eau d'Issey edt
L'eau d'Issey edt

, 50 ml, Issey Miyake.

Njut av en ren och frisk doft sommaren 2019 med inspiration av vattenfall. Issey Miyakes senaste doft passar perfekt för dig som vill ha en fräsch parfym med sensuella inslag. Läs mer och köp här.

4. Simtur med Louis Vuitton

Afternoon swim edp, 50 ml, Louis Vuitton.

En ocean av sensationella dofter med energiska inslag en het sommardag skriver Louis Vuitton om sin nya doft Afternoon Swim, som även har inslag av citrus och mandarin. Läs mer och köp här.

5. Energisk sommarparfym av Acqia di Parma

Blu Mediterraneo fico di Amalfi edt, 30 ml, Acqua Di Parma.

En energisk och frisk pepprig doftkombination bjuder Acqua di Parma på med sin senaste sommardoft. Doften ska föra tankarna till en lätt havsbris, energin, solen och vilda växter. Läs mer och köp här.

FOTO: JAKOB DAHLSTRÖM, TT/STOCKFOTO