Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sommarens nya parfymer 2021!Sommarens nya parfymer 2021!Sommarens nya parfymer 2021!
Sommarens nya parfymer 2021! Foto: Christian Vierig

Här är sommarens nya parfymer – som skönhetsredaktören har sniffat på!

Vill du också dofta extra härligt i sommar? Damernas Värld har sniffat fram de hetaste parfymnyheterna – här är 5 härliga nya parfymer att njuta av sommaren 2021! 

Visst är det lite speciellt med en ny parfym för att fira in sommaren? Och så härligt att sen kunna minnas tillbaka när man doftar på den igen. Damernas Värld och spanat in nyheterna  och läst de ofta överdrivet poetiska beskrivningarna av dofterna – tur då att vår rutinerade skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn faktiskt har sniffat på dem och kan ge sin bild av dem! Här är fem härliga parfymnyheter att testa i sommar: 

Oscar de la Renta, Alibi – perfekt till bröllopet! 

Sommardoft från Oscar de la Renta.Sommardoft från Oscar de la Renta.Sommardoft från Oscar de la Renta.
Sommardoft från Oscar de la Renta.

Beskrivs så här: ”Fräsch mandarin, elegant vaniljorkidé och sensuell mysk förenas för att skapa en oförglömlig och avspänd orientalisk doft.”
Skönhetsredaktören tycker: ”Årets bröllopsdoft! Även om bröllopen kommer vara avskalade även i år så behöver inte doften vara det. Oscar de la Renta är för mig mycket synonymt med den glamourösa vitklädda bruden och med den nya parfymen Alibi tycker jag märket fångar den känslan igen.”
Alibi, eau de parfum, Oscar de la Renta. Mer info och köp här (länk till Kicks.) 

Parfymnörderi från Zarkopefume

Sommarens parfymnyhet från Zarkoperfume.Sommarens parfymnyhet från Zarkoperfume.Sommarens parfymnyhet från Zarkoperfume.
Sommarens parfymnyhet från Zarkoperfume.

Beskrivs så här: ”Toppnoter: Sydsicilliansk bergamott, mandarin, ananas, danska svarta vinbär, äpple. Hjärtnoter: jasmine, turkisk damascenerros, patchouli, white woods. Basnoter: Vanilj, choklad, vit sensuell mysk, dreamwood”.
Skönhetsredaktören tycker: ”Bakom Zarkoperfume står den danska parfymören Zarko Ahlmann Pavlov och alla dofter och flaskor görs i Danmark i eget laboratorium. Är du ute efter doftnörderi på hög nivå ska du definitivt spana in Zarkoperfume.”
Quantom Molecule, eau de parfum, Zarkoperfume. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

Lyx från Tom Ford – kryddig och solig 

Tom Fords doftnyhet för sommaren 2021.Tom Fords doftnyhet för sommaren 2021.Tom Fords doftnyhet för sommaren 2021.
Tom Fords doftnyhet för sommaren 2021.

Beskrivs så här: ”Fräschheten i mandarin och bergamott blandas med kryddig rosépeppar, absolut av apelsinblomma och en not av svart honung. Dekadent bärnsten, inslag av harts, trä, vetiver och läder stärker den rökiga känslan hos den extravaganta rökelsen.”
Skönhetsredaktören: ”Tom Fords senaste skapelse är den doft som jag själv använt allra mest hittills i sommar. Den är solig, varm och lite kryddig. En intressant doft som kanske inte alltid är lättburen, dock verkar folk vilja kommentera den. När jag satt på en uteservering i helgen genererade den två komplimanger från okända som gick förbi.”
Soleil brûlant, eau de parfum, Tom Ford. Mer info och köp här (länk till Magasin.)  

Sommarfräsch doft från Clean 

Sommarfräsch doft från Clean.Sommarfräsch doft från Clean.Sommarfräsch doft från Clean.
Sommarfräsch doft från Clean.

Beskrivs så här: ”Clean Sunshine fångar känslan av solsken med fräscha frukter, mjuka ljusa blommor och en ren värme som landar mjukt på huden.”
Skönhetsredaktören: ”Påminner om strand, solkräm och läskande drinkar. Den här kommer vara min doft på Mallorca i sommar - för att verkligen förstärka semesterkänslan.”
Sunshine, eau de toilet, Clean. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel.)  

Open sky - ny doft från Byredo 

Byredos nya parfym Open Sky.Byredos nya parfym Open Sky.Byredos nya parfym Open Sky.
Byredos nya parfym Open Sky.

Beskrivs så här: ”Vibrerande pomelo omfamnad av hampablad, kryddig svartpeppar, romantisk träighet från palo santo, lockelsen av vetiver – erbjuder en översinnlig dimension av citrusens uppfriskande rike.”
Skönhetsredaktören tycker: ”Byredos nyheter är alltid intressanta! Open sky känns extra provokativ med sin tydliga cannabis-not, men också mycket mumsig frukt i form av pomelo. Doften är inte för alla men hittar den sin bärare kan det bli magiskt.”
Open sky, eau de parfum, Byredo. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

LÄS MER: Så doftar Kate Middleton, Meghan Markle och Victoria Beckham - kändisarnas favoritparfymer.