Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hur får man ögonbrynen att växa snabbare? – vi har svaren!Hur får man ögonbrynen att växa snabbare? – vi har svaren!Hur får man ögonbrynen att växa snabbare? – vi har svaren!
Hur får man ögonbrynen att växa snabbare? – vi har svaren! Foto: Jason Lloyd-Evans

Så får du ögonbrynen att växa snabbare – 6 tips som verkligen funkar!

Syndat med pincetten? De flesta av oss har varit där, särskilt efter 90-talets sönderplockning (som vi än i dag sotar för). De goda nyheterna? Du behöver inte leva med de tunna brynen för evigt! Vi har de bästa knepen på hur du får brynen att växa snabbare och bli naturligt fylliga igen. 

Knivtunna, tjocka och eller yviga – ögonbrynsidealet har verkligen förändrats genom årtiondena. Bryntrenden fortsätter stå i fokus och drömmen om de perfekta brynen lever vidare. Vi ger de bästa tipsen på hur du stimulerar hårtillväxten och listar produkterna som ger fylligare bryn med bravur!

Guide till hur du får fylliga och vackra ögonbryn!Guide till hur du får fylliga och vackra ögonbryn!Guide till hur du får fylliga och vackra ögonbryn!
Guide till hur du får fylliga och vackra ögonbryn! Foto: Jason Lloyd-Evans

1. Ge brynen näring med ett ögonbrynsserum

Likt håret på huvudet behöver dina bryn vårdande ingredienser för att bli starkare. Ett bra ögonbrynsserum gör därför underverk för brynen och är det absolut bästa sättet att påskynda hårtillväxten och få dem tjockare – till och med de allra tunnaste brynen kan bli fylligare! Serumen är fullproppade med närande ingredienser som gör dem tätare och jämnare. 

1. Brynserum i två steg med näring i steg ett och skyddande lager i steg två, båda enkla att använda. Funkar även till ögonfransarna! Optim eyes lashes & brows från Filorga. ANNONS Köp här (länk till Skincity).
2.
Serum som bidrar till mer volymösa och täta ögonbryn. Innehåller fuktgivande ingredienser som gör brynen mjuka. Revitabrow advanced från Revitalash.
ANNONS Mer info och köp här (länk till Apohem).

LÄS MER: Glesare och ljusare ögonbryn efter 50? Expertens bästa tips och produkter

2. Undvik vaxning och trådning

Även om brynvaxning och trådning ger snyggt definierade bryn, kan metoderna skapa negativa konsekvenser på lång sikt och skada hårsäckarna. Detta kan leda till att hårväxten sakas ner eller till och med stoppas helt. Undvik därför vaxning och trådning för att inte skada hårsäckarna permanent. 

3. Göm pincetten längst upp i badrumsskåpet 

Håll efter med pincetten och lämna helst jobbet till en brynexpert! Om du inte har möjlighet att besöka en professionell brynstylist, försök att endast ta bort några få hårstrån i taget och gör det inte oftare än var tredje vecka. Annars riskerar du att plocka bort hårstrå som är viktiga för att behålla formen på ditt ögonbryn. 

4. Gör brynborstning till en del av din dagliga morgonrutin 

Ett annat tips för att sätta fart på hårtillväxten är att försiktigt kamma igenom dina ögonbryn varje morgon. Detta exfolierar bort döda hudceller, vilket skapar en bättre tillväxtmiljö för hårsäckarna. Borstningen ökar dessutom cirkulationen och blodflödet vilket kan göra att håret växer snabbare. 

Borste gjord på syntetiska fibrer med hög hållbarhet. Brushes 204 Lash från Mac. ANNONS Köp här (länk till Lyko).

5. Fyll i brynen med de rätta produkterna 

Behöver du ett superknep som ger effekt direkt? Medan du väntar på att de riktiga håren ska växa tillbaka kan du givetvis fejka till fylligare bryn. Brynskugga och färgad gel är en bra kombination om du vill ge intrycket av ett tjockare bryn samtidigt som du vill hålla dem naturliga. Skuggan används för att fylla ut de glesare områdena av brynet medan den färgade gelen gör stråna tjockare och ger struktur. 

Det är viktigt att du inte skrubbar bort brynsminket eftersom det kan slita på hårstråna. Välj gärna oljebaserade rengöringsprodukter för att i ett enkelt svep kunna ta bort brynprodukten (och annat smink i ansiktet). 

1.  Färgad ögonbrynsgel med små mikrofiber som fäster vid hår och hud för en naturlig fyllighet och definition. Gimme brow+ från Benefit.
ANNONS Köp här (länk till Sephora).
2.
Ögonbrynsskugga med en lätt till mellantäckande effekt. Har en hållbar färg som är enkel att applicera. Varje produkt kommer i två färger.  Brow powder duo från Anastasia Beverly Hills.
ANNONS Köp här (länk till Eleven).
3.
Oljerengöring som enkelt tar bort sminket utan att slita på stråna. Pro balance pure cleansing oil från Dr. Ceuracle.
ANNONS Köp här (länk till Glowid).

6. Ha tålamod!

Sist men inte minst – ha tålamod! Det kan ta flera månader att få tillbaka ögonbrynen igen. När dina hårstrån växt tillbaka (äntligen!) rekommenderar vi att du besöker en brynstylist så det blir rätt från början. Att jobba fram de perfekta ögonbrynen tar tid så lyssna på vad experten säger och följ det råd du får till punkt och pricka. 

LÄS MER: Ögonfransserum: bäst i test 2023 och allt du behöver veta