Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: MEGA/IBL

Snygga trenden för grå strån: fiskbens-slingor

Fiskbens-slingor, eller herringbone highlights, är det perfekta sättet att lyfta och omfamna dina grå strimmor – eller göra en chic övergång till helgrått.

Grått hår har aldrig varit hetare än nu, och det har aldrig funnits fler chica sätt att gå över till grått. En av de populäraste trenderna just nu är fiskbens-slingor – herringbone highlights – som anammats av stjärnor som Sarah Jessica Parker, 57, och Gwyneth Paltrow, 50.

https://www.instagram.com/p/CP3Rc2mLgjH/?hidecaption=true

Herringbone highlights – blanda grått med andra naturliga nyanser

Tekniken gifter grå strimmor med naturliga nyanser som vävs in i håret hos frisören. Blandningen av toner på slingorna ger härlig flerdimensionell färg åt håret och ger även ansiktet extra ljus och lyster. Super-koloristen Zoe Irwin är många kändisars favorit och i en intervju med Vogue delar hon med sig av sina knep:

– Jag har alltid använt fiskbens-tekniken – som går ut på att lägga folie i vinkel i ett fiskbensmönster – eftersom jag gillar subtilt blandad färg, säger hon.

Herringbone highlights är både vackert i sig och ett perfekt, mjukt sätt att övergå från din gamla färg till ditt nya grå hår. Irwin förklarar för Vogue att det är just de fina slingorna som är tricket, eftersom kraftigare slingor kommer att göra kontrasterna skarpare och mer uppenbara. Med fiskbens-slingor ser det aldrig ut som att du försöker dölja dina grå strån, utan i stället som att du omfamnar och äger dem.

Sarah Jessica Parker i And just like that.Sarah Jessica Parker i And just like that.Sarah Jessica Parker i And just like that.
Sarah Jessica Parker i And just like that. Foto: MEGA/IBL

Herringbone highlights funkar även i mörkare hår

Och även om SJP och Paltrow startat från ljusa svall, fungerar tekniken bra även på mörkare hår. 

– På mörkare hår som börjar bli grått brukar jag hitta en mellanton, som mörkblond, och väva in i håret i fina slingor, säger Zoe Irwin till Vogue.

Hon blandar även in en mix av varma beige nyanser och coolare toner för att skapa balans och motverka livlöshet, beskriver Vogue. Fiskbens-slingorna går också att kombinera med en rad andra moderna tekniker för att till exempel rama in ansiktet eller skapa härliga längder med strandkänsla. Fråga din frisör vad som passar bäst för ditt hår.

LÄS MER: Bäst i test: Silverschampo 2022 från budget till lyx – så fungerar det 

LÄS MER: Sarah Jessica Parker: ”Kalla mig inte modig för att jag har grått hår”