Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vad är gelé-manikyr?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Jag har hört talas om en manikyr som har med gelé att göra. Vad är det och hur fungerar det? /Åsa

PSST ...Är du på jakt efter en ny mascara (och är i stort behov av tips från någon som har testat hundratals), nya (bättre?) produkter för din hy eller kanske en ny idé till ditt hår (eller bara vill veta vilka frisyrer som är trendiga nu)? Vill du också ställa en fråga om skönhet? Ställ din fråga här. Skönhetsredaktörens svar kommer att publiceras här på Damernas.se ...SVAR: Gelé-manikyr, eller gelish som det också kallas, är särskilda lack som istället för att lufttorkas härdas i en LED-lampa. Och det går snabbt, en gelé-manikyr brukar ta cirka 45 minuter. Det ser precis ut som en vanlig manikyr men håller betydligt längre, cirka 2-3 veckor.
Hittills har gelé-manikyrer bara kunnat göras på salong för cirka 500 kronor, men i mitten av april 2012 lanserar nagellacksmärket Orly ett gör-det-hemma-kit med allt du behöver för under 1 000-lappen.

Fill out my Wufoo form!