Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vad ska jag göra åt mina torra läppar?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar med glädje på era skönhetsfrågor, den här veckan kommer frågan från Theresa som fått vintertorra läppar.

Det spelar ingen roll hur mycket cerat jag applicerar på läpparna, på eftermiddagen är jag ändå alldeles torr och fnasig. Vad kan jag göra för att få mjuka läppar som behåller fukten hela dagen? /Theresa

SVAR: Att undvika torra och fnasiga läppar är allt annat än lätt under vintern och den tidiga våren. Den kalla temperaturen utomhus suger fukten ur läpparna, men den största boven i dramat är den torra inomhusluften och din datorskärm.

Är dina läppar redan torra spelar det, precis som du skriver, ingen roll hur mycket läppbalsam du applicerar - det gör ingen nytta ändå. Knepet är att gnugga läpparna fria från fnasigheter med hjälp av en blöt frotté-handduk på morgonen och smörja in med ditt vanliga läppbalsam. På kontoret kan en ansiktsspray vid datorn och regelbundna doser av den göra underverk. Ett annat tips är att även försiktigt smörja in läpparna med din ansiktsskrubb när du ändå är i gång och skrubbar resten av ansiktet - det håller också torrheten borta.