Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ramina Benjamin, ny bloggare på Damernas Värld.
Ramina Benjamin, ny bloggare på Damernas Värld.
Ramina Benjamin, ny bloggare på Damernas Värld.
Ramina Benjamin, ny bloggare på Damernas Värld.

Välkommen DV:s nya skönhetsbloggare, Ramina Benjamin!

Möt Damernas Världs senaste bloggtillskott Ramina Benjamin. En erfaren makeupartist som sminkar brudar till bröllop och älskar att framhäva det vackra hos människor.  
– Jag är stolt över mitt jobb som gör att kvinnor och män ser ut och känns som de vackraste och säkraste versionerna av sig själva, säger Ramina. 

I Raminas blogg på Damernas Värld kan du hitta inspiration både till vardag och fest – mycket bröllop, men också få ta del av hennes arbete som makeupartist och se bilder på kändisar bakom kulisserna. Ramina Benjamin har sedan länge trogna följare på Instagram under namnet @raminabeauty. 

Välkommen som ny skönhetsbloggare på Damernas Värld, Ramina! Berätta lite om dig själv.

– Tack! Jag är utbildad till makeupartist och har 15 års erfarenhet inom skönhet och makeup. Just nu frilansar jag enbart och sminkar för olika tillställningar. Jag är gift med Majkell och vi har två barn tillsammans, Liam och Daniélle. Är född och uppvuxen i Stockholm.  

Vad kommer vi och läsarna få se mer av på din blogg framöver? 

– Jag ser så mycket fram emot att dela med mig av min kunskap. Hos mig kommer ni kunna få ta del av en hel del grymma tips och trix inom skönhet och makeup! Ni kommer även få följa mitt arbete inom brudmakeup och en massa annat roligt. 

Att framhäva och plocka fram det vackra hos alla är något jag älskar.

Hur började ditt intresse för skönhet och makeup? 

– Redan som liten hade jag ett stort intresse för skönhet och började min resa på en praktikplats. Jag utbildade mig till makeupartist som 15 åring. Som 20 åring öppnade jag en egen butik i Sickla köpkvarter utanför Stockholm. Men efter tre år valde jag att gå vidare för att satsa på nya utmaningar. I dag är jag en frilansande makeupartist och utbildare med ett stort fokus på skönhet. Jag är stolt över mitt jobb som gör att kvinnor och män ser ut och känns som de vackraste och säkraste versionerna av sig själva. Att framhäva och plocka fram det vackra hos alla är något jag älskar.

Var hittar du din inspiration?

– Jag inspireras av människor, deras själ men även deras aura. Jag inspireras även mycket av naturen, dens skönhet är något annorlunda. Bara att vara kreativ. No limit! 

Brudmakeuper från Raminas blogg.
Brudmakeuper från Raminas blogg.
Brudmakeuper från Raminas blogg.
1 AV 2
Brudmakeuper från Raminas blogg.
2 AV 2

Du gör ju mycket makeup till bröllop. Vad är de viktigaste elementen i en lyckad bröllopsmake tycker du? 

– Happy bride, beautiful makeup. Skämt åsido, viktigast är en bra hudvårdsrutin några månader innan. Att ta hand om sin hy är verkligen A och O. Basen lägger sig så mycket finare och sminket håller mycket längre. Sen tycker jag att en tidlös och klassisk makeup blir oftast alltid bäst! Du ska kunna titta tillbaka om 20 år och känna dig lika vacker. 

Raminas bästa vardagssnyggknep 

Har du några bra och snabba vardagssnyggknep att dela med dig av?

– Ett väldigt bra knep som jag kan dela med mig av är att jag alltid använder mig av en brun utan sol på ansiktet kvällen innan ett event eller en tillställning. Jag använder Self tan The Face från Tan-Luxe. Ett fint krämigt rouge som ger färg och piggar upp ett trött ansikte är On-The-Glow Blush Juicy från Pixi. Använd också gärna en ljus penna i vattenlinjen längs ögat. Brightpennan från Sweed Lashes är en favorit. Bright jobbar som ett magiskt trollspö med en ljus färgnyans som ger en illusion av större och piggare ögon. Den tar bort den röda tonen i vattenlinjen och gör så att dina ögon ser större och piggare ut i ett svep! Avsluta med deras magiska Lash lift mascara! Och att alltid ha fräscht hår och målade naglar toppar allt!

Har du någon trendspaning för våren inom skönhet, hår eller makeup som du tror på?

– Mycket ögon! Grafiska eyeliners i olika färger och ögonskuggor. Men även naturliga bruna ögonskuggor! No makeup-makeup trenden håller i sig i år med. Jag tror att silkeslen hud kommer att vara mycket inne – en hybrid mellan glowig och fräsch bas. Rosiga kinder och även glansiga läppar.

Ramina Benjamin

Ålder: 30 år 

Yrke: Makeupartist.

Bor: Stockholm 

Familj: Gift med Majkell, två barn Liam och Daniélle. 

Aktuell: Ny bloggare på Damernas Värld

Blogg: Ramina Beauty  

Instagram: @raminabeauty

Ramina delar med sig av sminkknep och bilder bakom kulisserna från hennes jobb i sin nya blogg.
Ramina sminkade artisten Loreen nyligen. Se fler bilder på bloggen.


Raminas blogg hittar du
här!

LÄS MER Izabella Scorupco: ”Jag har alltid varit besatt av hudvård”

LÄS MER 13 oumbärliga hudvårdsprodukter för DV:s skönhetsbloggare Zainab Jones