Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Var ska jag applicera min parfym?

Damernas världs skönhetsredaktör Therése Hallberg svarar på läsarnas skönhetsfrågor varje vecka här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA:Jag gillar att dofta gott, men jag upplever att min parfym försvinner så snabbt. Var ska jag applicera den så att jag doftar gott längre? /Birgitta

LÄS ÄVEN:Marni släpper parfym

SVAR: Som du säkert vet är dofter indelade i olika grupper, beroende på hur mycket parfymolja de innehåller. Ju mer parfymojla en parfym innehåller, desto längre doftar den. Eau de parfume (EdP) innehåller cirka 10-30 procent parfymolja och doftar därför längre än en eau de toilette (EdT) som innehåller cirka 5-20 procent parfymolja. 

Klassiska platser att applicera sin doft på är bakom öronen och på vristerna. Ska du på fest och bära kjol är ett tips att dutta lite parfym i knävecken. Trudy Lauren, näsa på Estée Lauder Companies, gav mig ett riktigt roligt tips: att spraya lite parfym i håret. När ditt hår rör sig, antingen när du rör dig eller av vind, så avger det en lagom dos doft. Jag har provat ett par gånger och varje gång fått höra "Åh, vad du doftar gott! Vad är det du har på dig?" - något som nästan aldrig händer när jag bär parfym på vristerna eller bakom öronen. Kanske värt att prova?

LÄS ÄVEN:Marni släpper parfymVinn limiterad doft från Stella McCartney

Fill out my Wufoo form!