Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jaclyn Adams

Vi testar: tajta till huden med thermage – funkar det?

Går det att strama upp huden med thermage? Vad blir resultatet och vad är priset? Vår skönhetsredaktör testar den dyra behandlingen i Stockholm. 

Thermage använder sig av radiofrekvensteknik för att hetta upp huden och därmed stimulera kollagenproduktionen, som i sin tur stramar upp och föryngrar huden.

Vi testar: Thermage i Stockholm

Testare: Anja Skeppe Grahn

Efter två graviditeter liknande min mage en sliten och sladdrig gammal påse. Bara veckor efter första förlossningen såg jag ut exakt som innan, men det var efter andra barnet som huden på magen inte orkade dra ihop sig till sin ursprungliga form igen. Naveln såg lika trött ut som jag kände mig efter att inte fått sova en hel natt på drygt ett år. Magmusklerna har läkt ihop och jag har relativt lite fett mitt på magen, det var huden som helt saknade spänst och därför var thermage perfekt.

Efter två graviditeter liknande min mage en sliten och sladdrig gammal påse

Det finns en rad olika behandlingar som påstår sig ge huden ett lyft, men få har ett FDA-godkännande - som är en kvalitetsstämpel - för just huduppstramning som thermage. Behandlingen når alla hudens lager vilket stimulerar kollagenet under en längre period. Det slutgiltiga resultatet ser man först efter sex månader, men redan direkt efter min behandling såg huden jämnare ut och nu, en månad senare, har naveln fått ett lyft.

Direkt efter min thermage-behandling såg huden jämnare ut

Behandlingen är tyvärr inte skön, men Annika Harlén och doktor Carmen Mirón Romo på Entouch tog väl hand om mig så jag upplevde det ändå inte så obehagligt. Smärtan är också snabbt övergående och jag gick tillbaka till jobbet direkt efteråt, även om jag kände mig lite mör.

Gwyneth Paltrow har sagt att thermage gjorde henne fem år yngre, och enligt rykten ska Linda Evangelista ha gjort hela kroppen.

Prismässigt är det också en lyxigare behandling, men är man ute efter att strama åt gör thermage definitivt jobbet.

Fakta och prisinformation om Thermage

• VAD ÄR THERMAGE?

Thermage använder sig av radiofrekvensteknik för att hetta upp huden och därmed stimulera kollagenproduktionen, som i sin tur stramar upp och föryngrar huden.

• FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?

Alla vars hud har tappat sin spänst. Det går även att behandla ovanför knäna, "gäddhänget" på överarmarna, hals, dekolletage och så klart ansikte, inklusive ögonlock. Behandlingen klarar inte mycket lös hud, som efter en drastisk viktnedgång, då krävs kirurgi.

• VAR KAN MAN GÖRA THERMAGE?

Vi testade på Entouch i Stockholm.

• PRIS?

Från 16 300 kr, mage kostar 28 000 kr.