Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Viola Davis, 54, blir L'oréals nya modell: ”Skönhet är inte en ålder”

Viola Davis blir L'oréal Paris nya ansikte utåt vid 54 års ålder.  ”Jag hoppas kunna förmedla att det finns skönhet vid varje ålder”, säger skådespelerskan om kampanjen.

Skådespelerskan Viola Davis blir vid 54 års ålder L'oréal Paris nya ansikte utåt. Skönhetsjätten har på senaste satsat stenhårt på att bredda sitt ålderspann och tillkännagav tidigare i år att 

Céline Dion med sina 51 år är en av deras nya kampanjmodeller. Viola själv tycker att  det är ett steg i rätt riktning för att öka mångfalden.

LÄS OCKSÅ: Céline Dion, 51: ”Jag har aldrig känt mig så vacker och stark som nu”

– Jag hoppas kunna förmedla att det finns skönhet inte är en ålder. Ungdomlig skönhet är skönhet i dess mest självklara form, sen finns det klassisk skönhet, men med ålder och erfarenhet kommer självförtroende – och det finns inget mer vackert att utstråla än det, säger hon i samband med kampanjsläppet.

Vad tycker du är den perfekta åldern och varför?

– Jag tror inte det är en specifik siffra, mer en inställning. Den perfekta åldern är när du är bekväm med dig själv och var du är i livet.

Jag är mest stolt över det jobb jag har gjort för nästa generations svarta kvinnor i Hollywood

Tycker du att åldersdiskriminering fortfarande existerar i Hollywood?

– Ja, jag tror vi har tagit de största striderna, men mentaliteten kvarstår sorgligt nog. Det finns fortfarande mycket jobb att göra. Jag hoppas att jag hjälper till att bekämpa sådana stereotyper genom mitt jobb och med min röst.

LÄS MER: Modellen Inger Moss, 57: "Så klär du dig bäst efter 50"

”Jag är stolt över det jobb jag har gjort för nästa generations svarta kvinnor i Hollywood”, säger Viola Davis.”Jag är stolt över det jobb jag har gjort för nästa generations svarta kvinnor i Hollywood”, säger Viola Davis.”Jag är stolt över det jobb jag har gjort för nästa generations svarta kvinnor i Hollywood”, säger Viola Davis.
”Jag är stolt över det jobb jag har gjort för nästa generations svarta kvinnor i Hollywood”, säger Viola Davis.

Vilka karriärsmässiga prestationer är du mest stolt över? 

– Jag är mest stolt över det jobb jag har gjort för nästa generations svarta kvinnor i Hollywood. För att förklara det enkelt: roller som Annalise Keating (i How to get away with murder, reds. anm) fanns inte för ett par år sedan, och nu gör de det. Att ha varit en del av det skiftet är mäktigt.

Vilka kvinnor inspirerar dig?

– Jag tycker att Brene Brown är oerhört inspirerande. Shonda Rhimes är en kämpe vars vision och driv är ojämförbart. Michelle Obama är bilden av grace, skönhet och intelligens.

Vad betyder den klassiska sloganen "för det är jag värd" för dig?

– Jag tycker att det största privilegiet är att vara den du är. Utan att be om ursäkt för din ålder, din hudfärg – något! Så länge du är du och lever upp till vad det betyder, är du värd det. Det är ditt egenvärde.

Vi kvinnor måste tro på vår styrka och inte ursäkta oss för att vi har drömmar

Vad är det bästa rådet du har gett din dotter om att boosta sitt självförtroende?

– Jag är väldigt öppen med min dotter kring alla livets aspekter. Hon vet att hon är lyckligt lottad, det påminner jag henne om ofta. Hon vet att hon är välsignad, men jag försöker få henne att förstå att hon är mer än bara vacker. Jag säger alltid åt min dotter att hon kan bli vad hon än vill. Jag vet att det låter klyschigt, men det är så sant. Vi kvinnor måste tro på vår styrka och inte ge med oss eller ursäkta oss för att vi har drömmar, visioner och en röst.

LÄS OCKSÅ: Ursula, 52, och Britta, 52, är Balenciagas okända svenska modeller

Vad spelar skönhetsprodukter och hudvård för roll i ditt liv?

– Jag har aldrig baserat mitt värde på mitt yutseende. Det är jag stolt över. Men det betyder inte att jag inte kan ha kul med skönhetsprodukter. Det finns det viktigaste, såklart, som att ha rent och välvårdat hår och hud, men så finns det roligare saker, som läppstift. Jag älskar en statementfärg!

Vilka är dina favoritprodukter från L'oréal Paris?

1.
L'oréal Paris Roughe Signature Liquid Lipstick

”För att den finns i så många nyanser och formulan är magisk och sitter länge”. Läs mer och köp här.

2. L'oréal Paris Voluminous Mascara

”För att... Vad annars?”. Läs mer och köp här.3.
L'oréal Paris Age Perfect Hudra Nutrion Honey Night Balm

”Den unnar jag mig innan jag går och lägger mig”. Läs mer och köp här.

 

Foto: L'oréal Paris