Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om nyheterna bland deckare och spänningsromaner inför sommaren.Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om nyheterna bland deckare och spänningsromaner inför sommaren.Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om nyheterna bland deckare och spänningsromaner inför sommaren.
Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om nyheterna bland deckare och spänningsromaner inför sommaren.

Sommarens bästa nya deckare – läsning för hela semestern

Semestern står för dörren och tiden på året då du kan ägna timmar åt att ligga i hängmattan och läsa är äntligen här. Är du sugen på något spännande – eller riktigt blodisande – från nyhetshyllan, då har DV:s kulturredaktör samlat de bästa tipsen för dig. 

Nord av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf

Två saker vi svenskar uppenbarligen älskar – kändiskockar och spänningsromaner – förenas i berättelsen om Alex som får jobb som assisten i köket på stjärnkrogen Nord. Men när han faller för sin chef Alice börjar saker snabbt spåra ur och livet blir plötsligt farligt. Mer info och köp här (länk till Bokus) 

Andra sidan månen av Mari Jungstedt

Den andra delen i produktiva Mari Jungstedts Málagasvit kretsar kring ett mordfall på Höga Kusten som visar sig ha kopplingar till skumraskaffärer i Marbella på den spanska solkusten. Spansk och svensk polis måste arbeta ihop för att lösa fallet. Mer info och köp här (länk till Bokus) 

Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén

I den nya serien Sjöräddarna får vi följa med ut på havet, närmare bestämt Möjafjärden i Stockholms skärgård, där en övergiven segelbåt driver. Samtidigt ger sig Joanna ut på en segeltur med sin bror i samma trakter, för att försöka återhämta sig efter en stor sorg. Mer info och köp här (länk till Adlibris) 

 

Själsfränden av Sofie Sarenbrant

I den tionde delen i serien om polisen Emma Sköld fortsätter Sofie Sarenbrant att väva in aktuella samhällsfrågor i historien. Den här gången börjar boken med att en kvinna står på fel sida om räcket på Västerbron i Stockholm, beredd att hoppa mot sin död i det mörka vattnet långt där nere. Mer info och köp här (länk till Adlibris) 

Här kan du läsa en intervju med Sofie där hon bland annat pratar om den nya boken och ger skrivtips.  

 

Hennes rykte av Sarah Vaughan

Den brittiska författaren Sarah Vaughan har skrivit boken som ligger till grund för den omtalade Netflix-serien Anatomy of a scandal. Även den här nya spänningsromanen utspelar sig i politikens översta skikt, där en kvinnlig parlamentsledamot får se se sitt eget privatliv hamna i fokus när hon startar en kampanj för att skydda kvinnor som utsatts för hämndporr. Mer info och köp här (länk till Adlibris) 

 

Överlevarna av Jane Harper

Skuldkänslor kan vara ett tungt bagage att bära med sig genom livet. I Jane Harpers fjärde spänningsroman träffar vi Kieran som beskyller sig själv för två dödsfall tolv år tidigare, och när hans besök i uppväxtorten Evelyn Bay i Tasmanien sammanfaller med att en ung kvinna hittas död på stranden tar hans liv en farlig ny riktning. Mer info och köp här (länk till Bokus) 

Sorgebarn av Caroline Engvall

Journalisten och författaren Caroline Engvall är imponerande outtröttlig i sin vilja att berätta om barn och unga som hamnar i kläm och far illa, något hon även gör i sina skönlitterära böcker. I denna nya spänningsroman berättar hon om Smilla som återvänder till sin barndomsby, där tioåriga Ella-Maria försvann ett decennium tidigare, en händelse som aldrig fått någon lösning och där frågorna är så många fler än svaren. Mer info och köp här (länk till Bokus) 

LÄS OCKSÅ Författaren Siri Hustvedt: ”Mitt liv avgjordes när jag var 13 år” 

LÄS OCKSÅ Romanaktuella Helena von Zweigbergk: ”Nära relationer är det viktigaste i har i livet”