Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarens trender från Stockholms modevecka

Just nu njuter vi av att klä oss i böljande klänningar och svala material. Vilket bättre sätt kan vi göra det än i sommarens trender? I augusti för snart ett år sedan presenterade svenska modehus trenderna för våren och sommaren 2013  - här är en närmare titt på dem igen!

1. Långklänning2. Transparens3. Dressade byxor4. Mönster5. Beige6. Byxdressar7. Gult8. Glipor9. Futuristisk10. Boxigt

1. SOMMARTREND: LångklänningSvepande klänningar syntes överallt på Stockholms modevecka. Enkla, långa och otroligt vackra.
Tiger of Sweden, Busnel, Diana Orving, Filippa K, Dagmar

2. SOMMARTREND: TransparensTransparenta kjolar, transparenta klänningar och transparenta blusar. I vår är det genomskinligt som gäller. I alla fall om du frågar Nhu Duong, Mes Dames, Ida Sjöstedt, Hernandez Cornet och Diana Orving. 

3. SOMMARTREND: Dressade byxorDressade byxor – gärna i siden – ska sitta på var modeben våren 2012. Antingen avsmalnande eller vida. Tunt och elegant är ledorden. 

Stylein, Tiger of Sweden, Maria Nordström, J. Lindeberg, Busnel

4. SOMMARTREND: MönsterMönstertrenden fortsätter! Liksom i höstens mode tar mönstren för sig på vårsäsongen, och man kan lätt bära mönster från topp till tå.

Tiger of Swede, Filippa K, Hope, Stylein, Ida Sjöstedt

5. SOMMARTREND: BeigeVårens färgskala på den svenska modehimlen var allt annat än maximalistisk. Svart, vitt och grått var flitigt återkommande. Men mest poppis var ... beige. 

Altewai.Saome, Fadi el Khoury, Filippa K, Diana Orving, Dagmar 

6. SOMMARTREND: ByxdressarByxdressen håller sitt stadiga tag om modevärlden – så även i det svenska modet. Låt den sitta tajt som hos Stylein eller löst, svepande som hos Tiger of Sweden. 

Stylein, Tiger of Sweden, Mayla, Hernandez Cornet, Norrback

7. SOMMARTREND: GultBland alla monokroma färger finns en lurig och flirtig uppstickare: gult! Syns hos Hope, Dagmar, Mes Dames, Stylein och Tiger of Sweden. 

8. SOMMARTREND: GliporHud sticker ut lite var stans på vårens modescen. Armbågar, knän och solarplexus ska synas. 

The Local Firm, BACK, Maria Nordström, Hernandez Cornet, Stylein

9. SOMMARTREND: FuturistiskPlast och silverfärgade material har en klar plats i vårens svenska mode 2013. Antingen ett helt plagg som hos Hernandez Cornet, eller i form av ett skärp som hos Carin Wester. 

Hernandez Cornet, Hope, Maria Nordström, Carin Wester, Cheap Monday

10. SOMMARTREND: BoxigtBoxigt och fyrkantigt – så ser vårens silhuett ut. Det ska vara stort på överkroppen. Och ja, bomberjackan är vårens it-jacka. 

Altewai.Saome, Dagmar, Maria Nordström, Nhu Duong, Carin Wester

AV: Emma Sundh