Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

SOMMARMODE 2012: Inspireras av vatten denna säsong

Vatten, snäckor och pärlor är en het trend sommaren 2012. Damernas.se guidar dig till trenden och ger dig dessutom de bästa tipsen på hur du tar dig an denna blöta trend på bästa sätt. 

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

Chanels Karl Lagerfeld lät bygga en undervattensmiljö i Grand Palais i Paris med koraller, snäckor, sjöhästar och maneter i dekoren. Modellerna klev ut på catwalken i pärlprydda kreationer. En modell hade pärlor på sin nakna rygg, likt en knapprad på osynligt tyg. Även Alexander McQueens Sarah Burton gjorde ett djupdyk med kreationer som rörde sig ”som sjögräs i havet”, som hon
sa. Versace visade mön­s­ter av snäckor och sjöhästar medan Givenchy hade surf- och haj­referenser i sin kollektion. 

Vattenreferenserna haglar denna säsong, liksom typiska surfarmaterial som neopren. 

TRENDTIPS: - Inspireras av Chanel och använd pärlor som accessoarer. Låt ett långt pärlhalsband agera skärp, eller varför inte pryda din frisyr med vackra pärlor?
- Vattenfärger som turkost, blått och vitt, som du ser hos Alexander Wang och Peter Pilotto, är fantastiska tillsammans och går väl att kombinera med säsongens stora mönstertrend.
- Håll utkik efter broscher som föreställer snäckor, sjöstjärnor och sjöhästar. Fäst dem på en enkel klänning, och vips så har du skapat sommarens snyggaste kreation. Hämta inspiration från Versace

Chanel, Peter Pilotto, Givenchy, Versace
Versace, Alexander Wang, Louis Vuitton, Alexander McQueen

Sass & Bide, Chanel, Alexander McQueen, Alexander Wang