Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommartrend: halsband som syns

Ett maffigt halsband är en tydlig trend sommaren 2013. På catwalken var det många modehus som kompletterade kollektionen med ett halsband som drog ögonen till sig. Vi tog en närmre titt på fyra av de stora trenderna: pärlor, barock, stilren metall och plast.Chanel smyckade sina modeller i klassisk elegans med pärlor sammansatta i stora halsband och armband. Guccis färgstarka accessoarer var en modern tolkning av detaljerade barocka smycken. Lanvin visade eleganta och stilrena smycken medan Missoni valde att göra smycken svåra att missa i plast och plexiglas. 

PÄRLORChanels smycken i stora pärlformationer gav upphov till bilder som snabbt spred sig över världen. Även Anna Sui prydde modellerna med pärlor i en mer klassisk tappning medan Yohji Yamamoto valde en modern tolkning med stora kulor.  

INSPIRERAD AV BAROCKDolce & Gabbana valde accessoarer inspirerade av barock i en bohemisk stil medan Angelo Marani satsade på blommor i metall. Gucci gick all in och gjorde maffiga accessoarer med tydlig barock inspiration. Även här var blommor basen i mönsterbilden som gjordes i flera olika färgsprakande nyanser. 

STILREN METALLI kontrast mot det detaljerade i den barocka trenden var det flera som valde att styla kläderna med stilrena smycken i vackra metaller, exempelvis Givenchy, Lanvin och Sass & Bide.

PLASTPlast var ett material som fick stort genomslag i accessoarerna. Missoni gjorde accessoarer formade som sammansatta iskristaller medan El Colmillo de la Morsas halsband förde tankarna till 70-talet. Michael Kors och Donna Karan använde även de plast och plexiglas men i ett helt annat utförande då de gjorde transparenta armband och smycken.