Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb fråga: ”Hur stylar jag neon utan att se ut som ett trafikljus?”

Chefredaktör och modeexpert Jonna Bergh tipsar om hur du stylar neon rätt i sommar.

Fråga: ”Alla snackar om neon. HUR stylar jag den trenden utan att se ut som ett trafikljus?”

 

Läs också: ”Vad ska jag ha på mig på jobbintervjun?”

 

Jonnas svar: Jag tycker i och för sig att det är lite grejen att man SKA se ut som ett fint trafikljus, men jag förstår vad du menar. Det klassiska svaret här är ju att du ska lägga till en neonfärgad accessor – helst en väska. Samtidigt kan jag tycka att det är lite enkelt, vi kan bättre.

Ett konkret tips om du inte vill köra ett så dominerande plagg är att köpa en tunn neontröja

Jag har själv lyckats få tag på en neonfärgad kavaj någonstans i gränslandet mellan orange och rosa och den kan jag sätta över vad som helst och få till en effekt. Är det en sådan dag att jag inte vill att andra ska se mig så är det definitivt helt fel outfit, men alla andra dagar ser jag att man livar upp vilket rum som helst man kommer in i och att andra tycker det är kul!

Låt en neontröja skymta under en kavaj, tipsar Jonna.Låt en neontröja skymta under en kavaj, tipsar Jonna.Låt en neontröja skymta under en kavaj, tipsar Jonna.
Låt en neontröja skymta under en kavaj, tipsar Jonna.

Men ett konkret tips om du inte vill köra ett så dominerande plagg är att köpa en tunn neontröja som du kan låta sticka fram – kanske under en kavaj du dragit upp ärmarna på? Eller under en annan tröja så man skymtar en neonslinga i halsringningen.

Kram, Jonna

Shoppa neontrenden:

1.

 Neongrön finstickad tröja från Acne Studios.

2. Turkos sommarklänning från Maggie Marilyn.

3. Chockrosa slipklänning från Retrofête.

4. För den blygsamme! Neonlack från Depend.

5. Sandaler från Vero Moda med remmar i neon.

6. Solglasögon från & Other Stories i plastig neon.