Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hedda berättar om sin sin hudvårds-, hår- och makeuprutin.Hedda berättar om sin sin hudvårds-, hår- och makeuprutin.Hedda berättar om sin sin hudvårds-, hår- och makeuprutin.
Hedda berättar om sin sin hudvårds-, hår- och makeuprutin. Foto: Weronika Bela

Hedda Stiernstedts skönhetsrutin: ”Jag har makeup på benen”

Tvål och vatten – eller avancerade behandlingar och superserum. Följ med hem till Hedda Stiernsted, in i baddrummet och ta del av hennes skönhetsrutiner.

När Hedda Stiernstedt började sin skådiskarriär var en av de första frågorna hon fick vilka produkter hon inte tålde. Maskören, som jobbade med produktionen Hedda då arbetade med hade sett flera exempel på hur skådespelares hud fick ta stryk av det intensiva tvättandet och av- och påsminkningarna mellan tagningarna. Just då var Hedda fortfarande lyckligt ovetandes, men fick bli varse vad maskören hade menat ett antal år senare. 

”Jag fick en allergisk chock i huden och fick proppa i mig kortison och antihistaminer. Det var som att huden slog bakut! Efter det har jag blivit mer enhetlig och försöker hålla mig till några produkter och märken som jag gillar, säger hon. Samtidigt beskriver hon rutinen som svajig. Å ena sidan otroligt minimalistisk på sommarhalvåret (’typ vatten och lactacyd!’), till att bli ’mer manisk’ under vinterhalvåret då det gärna testas, behandlingar som kemisk peeling och Dermapen.”

”Luggen hänger kvar efter att vi filmade Min pappa Marianne. När jag skulle till Paris i en månad fick den vara kvar. Då vill man ju ha en parisienne-look! Jag är mycket för att ’lajva’ olika looker och stilar på semestrar - då vill jag att allt ska vara fabulous!””Luggen hänger kvar efter att vi filmade Min pappa Marianne. När jag skulle till Paris i en månad fick den vara kvar. Då vill man ju ha en parisienne-look! Jag är mycket för att ’lajva’ olika looker och stilar på semestrar - då vill jag att allt ska vara fabulous!””Luggen hänger kvar efter att vi filmade Min pappa Marianne. När jag skulle till Paris i en månad fick den vara kvar. Då vill man ju ha en parisienne-look! Jag är mycket för att ’lajva’ olika looker och stilar på semestrar - då vill jag att allt ska vara fabulous!”
”Min nya favorit från Kevin Murphy och ett måste till luggen. Den här är inte lika pudrig som ett torrschampo men ger lite struktur och lite känsla i håret.””Min nya favorit från Kevin Murphy och ett måste till luggen. Den här är inte lika pudrig som ett torrschampo men ger lite struktur och lite känsla i håret.””Min nya favorit från Kevin Murphy och ett måste till luggen. Den här är inte lika pudrig som ett torrschampo men ger lite struktur och lite känsla i håret.”
1 AV 2
”Luggen hänger kvar efter att vi filmade Min pappa Marianne. När jag skulle till Paris i en månad fick den vara kvar. Då vill man ju ha en parisienne-look! Jag är mycket för att ’lajva’ olika looker och stilar på semestrar - då vill jag att allt ska vara fabulous!”
Foto: Weronika Bela
2 AV 2
”Min nya favorit från Kevin Murphy och ett måste till luggen. Den här är inte lika pudrig som ett torrschampo men ger lite struktur och lite känsla i håret.”
Foto: Weronika Bela

Hedda Stiernstedt

Namn: Hedda Stiernstedt.

Ålder: 32 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Sambo Alexis Almström.

Aktuell med: Min pappa Marianne och som Doris i kommande Se upp för Jönssonligan, med premiär i september.

Så hur ser hudvårdsrutinen ut i dagsläget? 

”Nu tvättar jag bara med micellärvatten från Bioderma på morgonen och mixar mellan väldigt snälla, ekologiska produkter från något K-beauty märke som Aromatica med mer aktiva produkter från Natura Bissé. Jag har testat behandlingar också, som IPL för att döda aknebakterier. Både finnar och eksem dök upp efter att min hy kaosade ur. Jag var verkligen blessed med min hy innan och hade aldrig det som ung! Nu undviker jag att testa nya grejer och jag vill ha en ganska minimal rutin, det är samma sak med makeupen.”

LÄS MER: Hedda Stiernstedt: ”Jag trodde aldrig att livet kunde bli så här bra” 

”Daily cleanse från Natura Bissé följt av C+C vitamin splash eller Rose absolute first serum från Aromatica. Jag har varit lite försiktig med starka serum, men använder Essential chock intense complex från Natura Bissé eller Luna sleeping oil från Sunday Riley. Som crème har jag Diamond cocoon ultra rich crème från Natura Bissé.””Daily cleanse från Natura Bissé följt av C+C vitamin splash eller Rose absolute first serum från Aromatica. Jag har varit lite försiktig med starka serum, men använder Essential chock intense complex från Natura Bissé eller Luna sleeping oil från Sunday Riley. Som crème har jag Diamond cocoon ultra rich crème från Natura Bissé.””Daily cleanse från Natura Bissé följt av C+C vitamin splash eller Rose absolute first serum från Aromatica. Jag har varit lite försiktig med starka serum, men använder Essential chock intense complex från Natura Bissé eller Luna sleeping oil från Sunday Riley. Som crème har jag Diamond cocoon ultra rich crème från Natura Bissé.”
”Daily cleanse från Natura Bissé följt av C+C vitamin splash eller Rose absolute first serum från Aromatica. Jag har varit lite försiktig med starka serum, men använder Essential chock intense complex från Natura Bissé eller Luna sleeping oil från Sunday Riley. Som crème har jag Diamond cocoon ultra rich crème från Natura Bissé.” Foto: Weronika Bela

Vilka är dina makeupfavoriter, som du också känner funkar på din hy? 

”Jag är helt hooked på naturliga produkter som Rms beauty och Kjaer Weis! Jag försöker ha så lite makeup som möjligt privat och vill mest försöka ha en glowy och osminkad look. Om jag sminkar mig till vardags använder jag Un Cover up fråm Rms som är som en väldigt light foundation, eller om jag vill täcka lite mer använder jag foundation från Kjaer Weis. Efter det kör jag på lite Lip 2 cheek och Living luminizer som är crèmerouge och highlighter från Rms. Sen min nya favorit: Shape and shade brow tint från Mac som funkar lite som en tuschpenna som man gör små strån med, och när jag använder mascara blir det Lash slick från Glossier. Den är ganska naturlig, vilket jag uppskattar nu när jag vuxit ur min långa kärleksaffär med lösögonfransar …”

”Jag är helt hooked på naturliga produkter som Rms beauty och Kjaer Weis!”, säger Hedda. Crèmerouge, Lip2cheek från Rms Beauty.”Jag är helt hooked på naturliga produkter som Rms beauty och Kjaer Weis!”, säger Hedda. Crèmerouge, Lip2cheek från Rms Beauty.”Jag är helt hooked på naturliga produkter som Rms beauty och Kjaer Weis!”, säger Hedda. Crèmerouge, Lip2cheek från Rms Beauty.
”Jag är helt hooked på naturliga produkter som Rms beauty och Kjaer Weis!”, säger Hedda. Crèmerouge, Lip2cheek från Rms Beauty. Foto: Weronika Bela

Hur skiljer sig makeupen mellan vardag och fest? 

”Jag har inte tänkt på mig själv som en person som går i cykler, men när jag tittar på gamla bilder har jag insett att jag verkligen är en sommar- och vintermakeupperson! På sommaren brukar jag ha mycket färg på läpparna, typ rosa och mycket glow och skimmer i huden och på ögonlocken, utan mascara. På vintern är jag mer för kajal, mörka ögon och inget alls på läpparna. Sen har jag ett puder, Mac Mineralize skin finish som jag brukar ha med när jag går på fest som trollar bort porerna, helt otrolig.”

Jag har en liten apparat, Nuface, som innehåller mikroström som stramar upp lite. Den använder jag ibland innan plåtningar.

Hur gör du dig i ordning inför större tillställningar eller event? 

”Jag har en liten apparat, Nuface, som innehåller mikroström som stramar upp lite. Den använder jag ibland innan plåtningar. Jag är inte en sådan som tror på alla crèmer och behandlingar till hundra procent, men det är en ritual som gör att man känner sig preparerad. Hudvård och smink är mer en känsla för mig, mer än vad det faktiskt är någonting. På större fester tycker jag att det är skitkul att få ta fram olika looker med min stylist Nadia Kandil och Nathalie Berzelius som gör hår och make. Det är världens sjukaste privilegium att få jobba med folk så. Jag gillar ofta det lite fulsnygga och känner mig inte pressad i att det ska vara för snyggt eller sexigt. Jag vill inte vara för piffig eller über-polerad och har absolut ett cool girl-komplex. Jag gillar att det är lite storslaget när jag får tillfälle att själv ha input över mitt eget utseende, som på en stor gala. Samtidigt är jag inte artist, utan måste på ett sätt vara en kanvas för andra och lite neutral i grunden. Därför har jag alla mina tatueringar på insidan av kroppen, typ under foten och så.” (Hedda har bland annat ett gäng smileys på fötterna, en glad gubbe på varje tå. reds anm)

”Jag vet inte hur många läppbalsam från Burt’s bees i olika versioner jag har, men det här är vad jag hittar på ungefär en sekund.””Jag vet inte hur många läppbalsam från Burt’s bees i olika versioner jag har, men det här är vad jag hittar på ungefär en sekund.””Jag vet inte hur många läppbalsam från Burt’s bees i olika versioner jag har, men det här är vad jag hittar på ungefär en sekund.”
”Jag vet inte hur många läppbalsam från Burt’s bees i olika versioner jag har, men det här är vad jag hittar på ungefär en sekund.” Foto: Weronika Bela

Hur är din relation till skönhet och hälsa generellt?

”Jag är dålig på att träna, men kör lite barre nu, och äter nyttigt, mest för att jag måste, haha. Och jag äter hur mycket kosttillskott som helst! Jag tror att det beror delvis på min progg-uppväxt. Min mamma var emot piller och vi hade bara Blåvitts schampo och Lactacyd hemma, så jag har blivit lite tvärtom. Jag är dålig på fasta rutiner men försöker att inte döma mig själv för mycket. Jag tror att man blir snyggare när man är lycklig och jag tror kosttillskott och crèmer kan få en att känna sig gladare – man vet inte alltid om de funkar, men det är något psykosomatiskt över att känna att man gör något för mig själv!”

LÄS MER: Marie Serneholt avslöjar sina bästa skönhetsprodukter 

Jag önskade mig att få mixa en egen parfym i födelsedagspresent, och fick två! De här kommer från Collect & bottle och jag gjorde en lite lättare, som är lite lövig och blommig utan att vara söt. Jag gillar mer herrparfymskänslan. Den andra, Eau de Toalett, är min kvällsparfym med tobak, läder och jättemycket musk!”Dofter Brakvatten och Eau de Toalett framför ett keramiskt verk, en gåva från Heddas vän, konstnären Harry Andersson.Jag önskade mig att få mixa en egen parfym i födelsedagspresent, och fick två! De här kommer från Collect & bottle och jag gjorde en lite lättare, som är lite lövig och blommig utan att vara söt. Jag gillar mer herrparfymskänslan. Den andra, Eau de Toalett, är min kvällsparfym med tobak, läder och jättemycket musk!”Dofter Brakvatten och Eau de Toalett framför ett keramiskt verk, en gåva från Heddas vän, konstnären Harry Andersson.Jag önskade mig att få mixa en egen parfym i födelsedagspresent, och fick två! De här kommer från Collect & bottle och jag gjorde en lite lättare, som är lite lövig och blommig utan att vara söt. Jag gillar mer herrparfymskänslan. Den andra, Eau de Toalett, är min kvällsparfym med tobak, läder och jättemycket musk!”Dofter Brakvatten och Eau de Toalett framför ett keramiskt verk, en gåva från Heddas vän, konstnären Harry Andersson.
Jag önskade mig att få mixa en egen parfym i födelsedagspresent, och fick två! De här kommer från Collect & bottle och jag gjorde en lite lättare, som är lite lövig och blommig utan att vara söt. Jag gillar mer herrparfymskänslan. Den andra, Eau de Toalett, är min kvällsparfym med tobak, läder och jättemycket musk!”Dofter Brakvatten och Eau de Toalett framför ett keramiskt verk, en gåva från Heddas vän, konstnären Harry Andersson. Foto: Weronika Bela

Hedda Stiernstedts tre bästa sminktips

1. Makeup på benen

”Var inte blyg för att ha makeup på benen om du som jag har tunn hy där ådrorna syns igenom. Jag har fortfarande en liten burk med Macs Face & body i väskan efter en kväll med barbent.”

2. Glow & läppstift i kombo

”Jag känner mig alltid snyggast på sommaren, precis efter ett bad… När man har glow i huden från spf och kan gå osminkad och bara dutta på lite orange läppstift!”

3. Vattenfast kajal

”Om jag sminkar ögonen kan jag gilla Clarins Waterproof pencil i färgen Chestnut, som jag applicerar och gnuggar på på kvällen, även längs med vattenlinjen. Jag gillar den 90-talskänslan.”

Hedda Stiernstedts skönhetsfavoriter

Produkter som inte Hedda vill vara utan:

”Highlighter, rouge och bronzer som man kan ha på kinder och ögonlock. Så bra!” Sensual skin trio, Rms beauty. Läs mer och köp här. 

”Jag använder knappt den här, men alla mina kompisars mammor hade den och den representerar verkligen något för mig. Typ, ’när jag får egna pengar ska jag kasta Blåvitt-schampot och köpa den där oljan!’, den får mig att må psykiskt bra.”
Huile prodigieuse, Nuxe. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Hedda Stiernstedt: ”Jag misslyckas hellre än att vara trist

Foto: Martin Martinsson

”Den här är så bra och jättebillig, världens bästa budgettips!” Ögonskuggeprimer, Eye primer, Isadora. Läs mer och köp här.

”Den här ger en lite bränd doft. Älskar den!” Doftljus Cade, Arket. Läs mer och köp här. 

”Den här gillar jag att ha när jag går ut och ska ha mörk ögonmejk” Single eyeshadow i Night porter, Nars. Läs mer och köp här. 

”Det här trollar bort porer! Jag har den alltid i väskan när jag går ut.” Mineralize skin finish i Natural light, Mac. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Parisa Amiri: ”Det ligger mycket jobb bakom mina långa fransar”