Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: RICH FURY / GETTY IMAGES GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Skådespelaren Laura Harriers skönhetsrutin: ”Jag byter bara parfym vid stora livsomställningar”

Hollywoods senaste stjärnskott berättar om sin smarta hudvårdsknep, skönhetstrender från LA som hon hakat på och sin signatur – både när det gäller doft och läppstift.

Laura Harrier, 30, är elegant, ljust klädd i Hugo Boss-signerad kostym när Styleby möter henne i Milano. Hon har redan en rad tunga roller bakom sig, bland annat i Spike Lees Blackklansman och Spiderman: Homecoming, och en aura som bäst beskrivs som filmstjärnelik.

Just nu är hon i stan för att besöka Hugo Boss visning tillsammans med de andra talangerna som hon frontar doftkam-panjen Alive tillsammans med och vi ses på hotellet Four Seasons, bekvämt beläget från visningsområdet. Det märks under den hektiska modeveckan; Anna Wintour vilar fötterna på hotellets restaurang, det bubblar av antecknande modejournalister och lyxiga bud skeppas via foajén till de inackorderade gästernas rum.

– Jag älskade att hela kampanjen var driven av kvinnor, från regissör till fotograf och projektledare. Jag tycker om tanken på att vara en del av alla dessa innovativa krafter som samlats för att skapa något nytt, berättar Laura om samarbetet.

LÄS MER: Bokaktuella Caroline de Maigret: ”Bästa skönhetsprodukterna för 40+”   

Du berättade också i samband med kampanjen att du att du respekterar kvinnor som vågar säga nej, vilket var intressant. Har det varit svårt för dig? 

– Mest i början. Kvinnor är uppvuxna med att hålla med och säga ja, även fast det inte stämmer överens med vad vi känner inombords. Jag tycker att det finns en ’power’ i att säga nej. Det handlar inom att vara otrevlig eller negativ, utan om att veta sitt egna värde och att följa sin intuition. Jag är som lyckligast när jag är ärlig mot mig själv och inte bara följer vad andra förväntar sig av mig. 

Hur vänder du dålig dag och vad har du för knep för att stärka dig själv?

– Jag försöker att ta en stund för mig själv … Tar ett par djupa andetag och försöker vara i nuet. Ibland bränner jag salvia hemma för att rensa bort dåliga energier. Jag är inte superspirituell på något sätt, men jag vill skydda mig mot dåliga energier och sprida positiva. Det kan handla om vad jag väljer att göra och vilka jag har runt omkring mig också. Det är viktigt för mig att känna mig grundad och bekväm och jag älskar till exempel att tända ljus som doftar gott. 

Vad betyder doft för dig? 

– Jag gillar att ha en signaturdoft som bär mig genom en period av livet och jag är en sådan som har samma parfym till dess att jag går in i en ny fas. Det blir som en förlängning av ens personlighet och så mycket känslor och minnen blir kopplade till den.

Doften du frontar nu heter Alive – när känner du dig mest levande? 

– När jag gör något nytt eller när jag är på en ny plats. Jag känner mig också levande när jag skrattar med folk jag älskar eller när jag skapar något. Kreativitet inspirerar allt jag gör och jag älskar skapande för sakens skull; att måla, göra keramik, gå på museum eller en konsert.

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag gillar att göra en riktigt bra vårdande inpackning för håret som jag sover med och tvättar ur först efter att jag tränat på morgonen dagen. Jag har en tränare som kommer hem till mig under perioder då vi gör pilates och liknande. För kroppen använder jag gärna en vanlig mandelolja för att återfukta och så älskar jag att gå på koreanska span i LA! Där kan man kan få en riktigt bra skrubbehandling för hela kroppen och man känner sig helt amazing efteråt. Även ångbastu och infraröda sängar gör att man får sådan lyster! Sedan skulle jag aldrig gå ut utan solskydd heller. Ett annat knep jag lärt mig är att ha ett gäng skedar i frysen som jag lägger på ögonen för att ta ner svullnad på morgonen. Så bra budgettips!

LÄS MER: Experten: 5 vanliga misstag du gör med din parfym – och så undviker du dem

Du har tidigare berättat att du är mer av en hår- och hudperson och att du inte vill se ut att använda så mycket smink utan mest vill fokusera på ett element och fräsch hy, men vilka är dina måsten när det kommer till smink?

– Rött läppstift är nog min signaturlook om jag ska sminka mig själv för att gå ut eller så. Då använder bland annat Macs Ruby Woo. I övrigt använder jag bryngelé för att förstärka brynen, lip scrubs då och då och såklart läppbalsam. Jag har alltid flera olika i handväskan! 

Hur ser du på framtiden?

 – Jag vill fortsätta göra jobb som jag tror på och som utvecklar mig. Ofta är det de projekten som skrämmer mig lite som jag känner att jag verkligen vill göra. För mig handlar det om att våga testa det man inte känner till helt, att tvinga sig till att släppa kontrollen och pusha sig till det lite mer okända. Det brukar bli väldigt bra. 

Vad har betytt mycket för dig jobbmässigt?

– Jag har otroliga lärare i livet och även mina vänner i industrin. Det är härligt att veta att många upplever och känner samma saker. Man tror att alla andra har allting på det klara, men det är stärkande att inse att man är mer lika än vad man tror. 

Vad älskar du mest med din karriär?

– Jag älskar att jag har möjligheten att utforska andra människors liv! Ena dagen kan jag vara en aktivist på 70-talet, för att sedan uppleva framtiden i en annan roll. Jag får möjligheten att uppleva så mycket mer än bara min egna existens och vardag. 

Nämn ett stort ögonblick!

 – Att gå på Oscars med Blackkklansman som var nominerad sex gånger. Det var nästan overkligt att se och vara i samma rum som alla de här stjärnorna som jag har sett på bio och beundrat sedan jag var liten. Det var superstort!

Hur planerade du din beautylook inför det eventet?

– Vi hade fitting först, och då satte jag upp håret i en knut för att ta en enkel bild. Det såg väldigt fint ut, så vi gjorde en mer polerad version av det för mig att bära på galan!