Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

5 kängor med extra allt – vågar du?

Kängan är en av höstens allra hetaste trendskor. Men varför stanna vid en enkel ”slät” – när du kan brassa på med detaljer som gör dina kängor till något alldeles extra.

Kängor är en klassisk sko som alla borde äga (och här har du 12 skomodeller som också klassar in den kategorin). En klassisk känga är svart eller brun med grov sula och snörning. Festar du till det lite så kanske du väljer en oxblodfärgad eller kanske till och med vita. Men den här hösten har många märken ställt till med en riktigt superfest och tagit chansen att förse sina kängor med detaljer som är något utöver det vanliga. STYLEBY tipsar om fem favoriter – vågar du?

TOFSAR

En kängas militäriska övertoner både stärks och motarbetas av de här härliga tofskängorna från Burberry. Tofsar används också inom det militära – men idag förknippar vi dem mest med mjuka miljöer och inredning. En underbar kontrast!

ÖLJETTER

Dr Martens är kängornas konung och de bjuder alltid på spännande idéer varje säsong - till exempel de med marmor ovan. Vi gillar dessa med öljetter – som ju verkligen är en trenddetalj för säsongen.

LOGO

Vi är svag för Louis Vuittons logo ska erkännas – och här blir den en snygg detalj som både är brackig och sober. Love it!

VITA SÖMMAR

Att förstärka sömmar är nästan alltid en hit – och defintivt i fallet här. Dolce & Gabbana har även lagt till en vit sula och resultatet blir väldigt sobert. Well done!

KEDJOR

Som om Chanel hade varit inne och gjort ett gästspel på Zara. Ursnyggt.

Lästips! 25 snygga vinterskor som håller värmen och stilen