Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Anissa Kermiche är smyckesdesignern som gör succévasen Love handles.Anissa Kermiche är smyckesdesignern som gör succévasen Love handles.Anissa Kermiche är smyckesdesignern som gör succévasen Love handles.
Anissa Kermiche är smyckesdesignern som gör succévasen Love handles.

Anissa Kemiche gör modetjejernas favoritaccessoar för hemmet

Anissa Kermiche är smyckesdesignern som av en slump skapade en vas, ”Love Handles”, som tog världen med storm. I dag har hon fått en helt ny karriär och här berättar hon mer om sina keramiska vaser inspirerade av kvinnokroppen och som alla trendmedvetna suktar efter just nu. 

Vilken effekt önskar du att dina objekt har i ett hem?

”I likhet med mina smycken så föreställer jag mig inte att mina objekt smälter in och snälla sitter tysta i ett rum. De är där för att skapa en reaktion hos människor, och en känsla”, säger Anissa Kermichie. 

Hon är den franska smyckesdesignern som av en slump utökade sitt erbjudande till att även inbegripa vackra vaser och andra föremål för hemmet. Allt började med vasen Love Handles, som snabbt blev en succé. 

På vilket sätt bidrog den vackra – och fyndiga – Love Handles-vasen till din karriär?

”Jag förväntade mig aldrig att den skulle locka till sig människors uppmärksamhet i så hög grad! Den designades av en slump kan man säga, jag skapade den för att jag själv ville ha den till mitt hem – det fanns ingen affärsstrategi bakom. Det krävdes många försök för att få till rätt dimensionerna och proportioner, men jag ändrade många detaljer för att se till att det såg ut precis som jag drömt om. Jag minns att jag ändrade små detaljer många gångar – placeringen av naveln till exempel. Jag är tacksam att det var det första objektet vi gjorde, eftersom reaktionerna den skapade gav mig modet att låta min fantasi föda fler objekt och slumpmässigt öppnade min karriär inom produktdesign!”

Vad är likheterna mellan att skapa föremål och smycken?

”De är inte så många faktiskt! Att designa ett objekt tar en evigt. Ett smycke kan ta en dag. Eftersom ett objekt är mycket större, finns det många fler proportioner och detaljer att arbeta med. Du måste också ta hänsyn till glasyren och färgen, strukturen och finishen – ska den vara matt eller glansig? Ett smycke är alltid av metall så det är väldigt enkelt. Vissa saker har tagit mer än ett år för att perfekt. Den serie föremål som ska släppas till jul, en ljusstake som representerar kvinnliga ben som dansar den franska cancan, tog cirka 15 månader. Men det gör det mycket mer spännande och givande!”

Vad kan modevärlden lära sig av inredningsvärlden?

”Hr man kan köpa mindre och hålla fast vid sina inköp under en längre tid utan att försöka ersätta saker varje säsong.”

Love handles vas av Anissa Kermichie i keramik

Love handles vas av Anissa Kermichie.Love handles vas av Anissa Kermichie.Love handles vas av Anissa Kermichie.
Love handles vas av Anissa Kermichie.

Vasen Love handles kommer i olika storlek och olika färger och finish. Här är den i svart keramik med halvglossig yta, 31 cm hög. Mer info och köp här (länk till Wakakuu.)  

Love handles vas i orange.Love handles vas i orange.Love handles vas i orange.
Love handles vas i orange.

Love handles vasen i orange, högblank. Passar bra att ge lite live till ett annars nedtonat rum och är charmig att fylla med blommor. Mer info och köp här (länk till Matchesfashion.)  

Sedan Love handles har Anissa Kermichie utvecklat mer keramikprodukter som tillbringare, ljusstakar och andra vaser med inspiration från främst kvinnokroppen.Sedan Love handles har Anissa Kermichie utvecklat mer keramikprodukter som tillbringare, ljusstakar och andra vaser med inspiration från främst kvinnokroppen.Sedan Love handles har Anissa Kermichie utvecklat mer keramikprodukter som tillbringare, ljusstakar och andra vaser med inspiration från främst kvinnokroppen.
Sedan Love handles har Anissa Kermichie utvecklat mer keramikprodukter som tillbringare, ljusstakar och andra vaser med inspiration från främst kvinnokroppen.

Tit for tat, ljusstake i keramik från Anissa Kermichie

Ljusstake i keramik från Anissa KermichieLjusstake i keramik från Anissa KermichieLjusstake i keramik från Anissa Kermichie
Ljusstake i keramik från Anissa Kermichie

Tit for tat ceramic candlestick heter denna ljusstake i matt vit keramik. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter). 

Läs mer: Titta in i Seinabo Seys färgglada hem.