Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Titta in i stilinspiratören Anouk Bos minimalistiska hem – och garderob

Anouk Bos är stilinspiratören och keramikern som har den där minimalistiska stilen som vi skandinaver älskar (och, ja, hon har bott i Stockholm). Här bjuder hon in oss till sitt hem och berättar mer om sin inspirerande stil. 

”Jag är Anouk Bos, på Instagram @anoukyve (Yvette är mitt mellannamn, mina föräldrar känner alltid till att jag tydligen skapades i ett litet tält på en camping i Frankrike – därav det franska namnet, haha). Ursprungligen är jag en varumärkesstrateg, men min karriär fokuserar nu på min plattform Anouk Yve, som handlar om personlig tidlös stil, min keramik och ett nytt spännande projekt som jag kommer att lansera 2021. Efter att ha bott i många städer i över sex år (London, Köpenhamn, Stockholm, Glasgow, Newport Beach) bor jag och min kille nu i norra delen av Nederländerna.”

STIL ”Min stil kan bäst beskrivas som casual chic. Jag gillar att ha en look som är enkel och bekväm under dagen, och som blir en kvällsoutfit genom att jag lägger till en glittrande sko eller kavaj för en mer uppklädd känsla.”

”Kostym från Inwear, topp från Sezane, örhängen från Arket och sneakers från New Balance.””Kostym från Inwear, topp från Sezane, örhängen från Arket och sneakers från New Balance.””Kostym från Inwear, topp från Sezane, örhängen från Arket och sneakers från New Balance.”
”Kostym från Inwear, topp från Sezane, örhängen från Arket och sneakers från New Balance.” Foto: ALINA KRASIEVA

FAVORITDESIGNER ”Jag älskar Susana Claytons vision för märket Joseph. Jag älskar märken som är mer nåbara i pris, och som har en hållbar de mer nåbara etiketterna helst med en hållbar vision, House of Dagmar-systrarna tillhör mina favoriter liksom Camille Perry och Holly Wright från Tove Studio. Och låt oss inte glömma Totême.”

VARDAGSLOOK ”Mina vintage Levi’s 501 med en stickad kashmirtröja instoppat i midjan och antingen ballerinor från Chanel eller ett par Converse.”

”Jeans från Totême och kashmirtopp från Arket.””Jeans från Totême och kashmirtopp från Arket.””Jeans från Totême och kashmirtopp från Arket.”
”Jeans från Totême och kashmirtopp från Arket.” Foto: ALINA KRASIEVA

PARTYLOOK ”Börjar ... med rätt sko, för mig är det Manolo Blahnik. Det är den mest feminina av alla skor. Croppade jeans, en skräddarsydd topp (jag fick nyligen en tillverkad av Ambra abare i Amsterdam. Det är min favoritpartytopp (och det är också min hemlighet – designa den perfekta toppen själv).”

Klackar från Manolo Blahnik, klocka från Audemars Piguet.Klackar från Manolo Blahnik, klocka från Audemars Piguet.Klackar från Manolo Blahnik, klocka från Audemars Piguet.
Klackar från Manolo Blahnik, klocka från Audemars Piguet. Foto: ALINA KRASIEVA
”Jag är bra på dagsstil, men jag skulle älska att ha ytterligare några statementplagg för kvällen.”

VÄSKA ”Min mörkt marinblå mini-Chanel är min eviga favorit. Jag gav den till mig själv i present när jag fött min äldsta son (som i dag är 5). Jag var i 38:e veckan när vi flyttade till Stockholm eftersom min pojkvän skrivit på för AIK. Veckan därpå föddes Teun – samma dag som vi kunde flytta in i vår lägenhet efter att ha bott på hotell i en vecka. Hela den situationen var orolig, men väldigt speciellt, och jag tyckt att jag var värd en belöning.”

”Min marinblå mini-Chanel.””Min marinblå mini-Chanel.””Min marinblå mini-Chanel.”
”Min marinblå mini-Chanel.” Foto: ALINA KRASIEVA

SMYCKEN ”Min förlovningsring samt en guldring som jag hittade i en antik smyckebutik, och som jag ändrade storlek för att den skulle passa.”

Foto: ALINA KRASIEVA

SKOR ”Mina Converse i svart och off-white, eftersom de är bekväma och jag har två barn, haha.” 

RESVÄSKA ”Jag har lärt mig att begränsa mitt resebagage till en endast handbagage Jag packar alltid kläder som kan bäras dag till natt. Och jag packar alltid en baddräkt, man vet aldrig …”

MEST IÖGONFALLANDE ”En festväska med guldpärlor. Jag köpte den för några år sedan i Italien. och den adderar något så coolt och speciellt till en svart eller vit kvällslook.”

Kavaj från Arket, topp från Sezane, kjol från Lovechild1979, skor från Manolo Blahnik och örhängen från Arket.”Kavaj från Arket, topp från Sezane, kjol från Lovechild1979, skor från Manolo Blahnik och örhängen från Arket.”Kavaj från Arket, topp från Sezane, kjol från Lovechild1979, skor från Manolo Blahnik och örhängen från Arket.”
Kavaj från Arket, topp från Sezane, kjol från Lovechild1979, skor från Manolo Blahnik och örhängen från Arket.” Foto: ALINA KRASIEVA

BÄSTA KÖPET NÅGONSIN ”En Jacquemus-jacka som jag fortsätter att använda säsong efter säsong.”

INSPIRATION ”Verklig streetstyle inspirerar mig. Instagram har blivit för iscensatt och ja, jag vet att jag också är en del av det. Det är lätt att vara lite mer djärv på Instagram, men har du modet att sticka ut i verkligheten också? Jag saknar de dagar då vi alla tittade på streetstyle-bloggar, och allt var lite mer avslappnat och spontant.”

Foto: ALINA KRASIEVA

FÅR INTE NOG AV ”Att kramas med mina barn.”

MEST ANVÄNT I GARDEROBEN ”Mina Levis 501 vintage. Jag äger över tio par, men jag har två riktiga favoriter.”

”Tröja från Totême, och jeansen är Levi’s 501.””Tröja från Totême, och jeansen är Levi’s 501.””Tröja från Totême, och jeansen är Levi’s 501.”
”Tröja från Totême, och jeansen är Levi’s 501.” Foto: ALINA KRASIEVA

SENASTE KÖP ”Mina nya Manolo Blahniks. De ska jag bära när vi faktiskt får gå till restauranger igen – våra restauranger har stängts på grund av COVID-begränsningar i nästan sex månader nu.”

NÄSTA KÖP ”En ny handväska, förhoppningsvis en vit Chanel.”

”Väska från Carolina Herrera.””Väska från Carolina Herrera.””Väska från Carolina Herrera.”
”Väska från Carolina Herrera.” Foto: ALINA KRASIEVA

SKULLE ALDRIG BÄRA ”Neonrosa.”

SAKNAR ALLTID ”Jag är bra på dagsstil, men jag skulle älska att ha ytterligare några statementplagg för kvällen.”

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Stylisten Rachel Zoes – för mängden vintage Chanel-jackor.”

HÅRFAVORITER ”Jag älskar anti-frizz-linjen från Living Proof och Light curl-gelén från Bounce curl. Jag är en effektiv skönhetshoppare som håller fast vid det som fungerar.”

MAKEUPFAVORITER ”Älskar foundation och concealer av Ellis Faas, och har nyligen upptäckt Westmann Atelier och älskar deras urval av rouge för ett hälsosamt glow.”

DOFT ”Cologne Indélébile från Ferderic Malle. Min bästa vän flyttade till Spanien när hon var 12, och hennes mamma använde mycket cologne, så den här doften påminner mig alltid om min barndom.”

SKÖNHETSRÅD ”Se till att sova.”  

”Linne från Sezane, mina favoritjeans 501 från Levi’s.””Linne från Sezane, mina favoritjeans 501 från Levi’s.””Linne från Sezane, mina favoritjeans 501 från Levi’s.”
”Linne från Sezane, mina favoritjeans 501 från Levi’s.” Foto: ALINA KRASIEVA

REDO PÅ FEM MINUTER ”Det är superlätt! Jag börjar med en dagkräm från Susanne Kaufman, döljer ojämnheter, fixar mina ögonbryn, lägg till en rouge på kinderna och på läpparna. Det är allt.”

TRÄNING ”Jag promenerar mycket, vi bor på landet. Jag försöker gå fem kilometer om dagen. Och jag tränar pilates via video. Jag älskar workouter från Tasha Franken och Tilly Pilates.”

Foto: ALINA KRASIEVA

MUSIK ”Min musiksmak är väldigt bred, och är helt beroende på vilket humör jag är på. Darins ’Ta mig tillbaka’ är den låt som alltid fick på radion när Teun var några veckor gammal. Min kille och jag älskar att dansa till den låten, det får oss att tänka tillbaka på vår tid i Stockholm. Min dröm är att köpa ett sommarhus i Stockholms skärgård en dag. Jag saknar verkligen Stockholm!”

FAVORITSTAD ”Stockholm!”

”Topp från Le Brand, byxor  och halsband från Arket samt flats från Flattered.””Topp från Le Brand, byxor  och halsband från Arket samt flats från Flattered.””Topp från Le Brand, byxor  och halsband från Arket samt flats från Flattered.”
”Topp från Le Brand, byxor och halsband från Arket samt flats från Flattered.” Foto: ALINA KRASIEVA

INREDNINGSSTIL ”Varm, ren, wabi sabi med massor av naturliga produkter och blandande texturer. Vårt hem är rogivande och lugnande – vi försöker ta in naturen utanför in i vårt hem. 

Foto: ALINA KRASIEVA

INREDNINGSTIPS ”Ta bort allt från rummet, och läs om det – börja med ett blankt ark. I bland kan nya gardiner i kombination med en ny färg på väggen göra stor skillnad. Försök att tänka annorlunda –letar du efter ett visst sideboard, men hittar inte den rätta? Designa det själv med hjälp av en lokal tillverkare! Det kommer att ge ditt hem något riktigt speciellt.”

LÄS ÄVEN Titta in hos Totême och designchef Natalia Altewai: ”Jag har aldrig gillat känslan av vanlig”