Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

NYA NUMRET Stjärnan Seinabo Sey visar bilder ur sitt liv – och får en egen sida i varje nummer!

Sveriges största stjärna Seinabo Sey öppnar exklusivt sitt privata fotoalbum i senaste nummer av STYLEBY (#54) och berättar vad som format henne och om det hon älskar! 

STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh upplät hela 20-sidor i nya numret av STYLEBY till Seinabo Sey och bad henne att ta med oss till hennes värld av inspiration, tankar och förhoppningar. Dessutom har Seinabo från och med nu även en helt egen, återkommande sida då hon övertagit stafettpinnen från Elin Kling. Få en smygtitt ur magasinet och hör deras tankar om processen och det färdiga resultatet.

Varför valde ni att göra en så stor story med bilder ur Seinabos liv och inspirationsvärld?

JONNA ”Seinabo fascinerar oss – hennes talang i samklang med den person hon är, de historier hon berättar, det perspektiv hon har och den kritik som hon ofta, och med rätta, riktar till det offentliga rummet kring vilka människor som får synas där, och på vilket sätt, är inspirerande och har en rörelse framåt. Det här var ett sätt att uppmärksamma henne på ett sätt som kanske inte riktigt gjorts tidigare.”

SEINABO ”Jag tyckte idéen var så fin, jag älskar att göra moodboards så den här storyn passar mig perfekt.”

Seinabo, vad har du lärt dig om dig själv i processen?

SEINABO
”Att jag har en rätt brokig blandning influenser och att jag älskar det.”

Hur gick processen till?

JONNA: ”Ja, det var minst sagt tidskrävande. Vi hade ett par långa – nu talar vi runt fyra timmar – sittningar hemma hos mig där Seinabo berättade om sitt liv och sina inspirationskällor. Vi tittade även på, och valde, bland massor av bilder. Sen vill jag även lyfta vår Art Director Moa Dunfalk som fick det allt annat än lätta jobbet att sätta ihop det Seinabo tagit fram. Men det var värt det.”

Reflektioner kring resultatet?

JONNA: ”Otroligt inspirerande – har börjat leta vintage Gaultier som en galning, ni kommer att förstå varför när ni läser nya numret. Ibland lite sorgligare kanske än jag trott på förhand. Seinabo är väldigt öppen, och ibland när hon berättar om känslor hon haft som barn kände jag mig uppriktigt ledsen. Det tror jag även de som läser det här kommer att känna. Men det är bra, för det är rätt tuffa grejer hon tar upp bitvis, och det SKA kännas. En annan sak jag tycker är kul att vi har flera människor som skymtar i Seinabos värld med på andra ställen i magsinet – som stylisten Selam Fessahaye som visar sin garderob samt bröderna Bennett som du sett i hennes videor.

SEINABO: ”Storyn är så fin! Jag är jättestolt verkligen! Tänk att jag har en återkommande sida också, så glad för det!”

Seinabo Sey hittar du i senaste numret av STYLEBY. I butik från den 15 november. Prenumeranter får tidningen löpande under veckan. Om du inte är prenumerant än – mer info hittar du här! 

foto MÄRTA TISCHNER och SEINABO SEYS privata