Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Caroline de Maigret är aktuell med boken ”Äldre och klokare (åtminstone äldre)”.Caroline de Maigret är aktuell med boken ”Äldre och klokare (åtminstone äldre)”.Caroline de Maigret är aktuell med boken ”Äldre och klokare (åtminstone äldre)”.
Caroline de Maigret är aktuell med boken ”Äldre och klokare (åtminstone äldre)”. Foto: Bertrand Le Pluard

Bokaktuella Caroline de Maigret: ”Bästa skönhetsprodukterna för 40+”

Modellen, musikern, för och Chanel-ambassadören Caroline de Maigret är aktuell med nya boken ”Äldre och klokare (åtminstone klokare). Här tipsar hon om skönhetsprodukter, de perfekta skorna – och om drömbilen!

I augusti kommer modellen, Chanel-ambassadören och musikern Caroline de Maigrets senaste bok (Sophie Mas är medförfattare) ”Äldre och klokare (åtminstone äldre)” på svenska. Boken är en typ av uppföljare till ”Hur du blir parisisk var du än är” – men nu handlar det om att leva franskt efter 40-årsstrecket. 

Att vara okej med sina brister, och med vem man är, det är viktigt

Vad skulle kunna göra ditt liv bättre?

”Mer tid! Min nya bok ”Äldre och klokare (åtminstone äldre)”, bygger på de kunskaper jag erhållit med åldern. Att förstå hur du kan lära känna och jobbar med dig själv är en stor lyx som också hjälper till med att åldras. Att vara okej med sina brister, och med vem man är, det är viktigt.”

”Äldre och klokare (åtminstone äldre)” ges ut av Bladh förlag. Läs mer och köp här

Bästa plagget du äger?

”Min lilla svarta jacka från Chanel, som Karl Lagerfeld gjorde till mig för sju år sedan. Den är väldigt användbar till mer avslappnade outfits – jag kan ha på mig den 24 timmar om dygnet.”

Caroline de Maigret i Chanel-jackan Karl Lagerfeld skapade till henne.Caroline de Maigret i Chanel-jackan Karl Lagerfeld skapade till henne.Caroline de Maigret i Chanel-jackan Karl Lagerfeld skapade till henne.
Caroline de Maigret i Chanel-jackan Karl Lagerfeld skapade till henne. Foto: Bertrand Le Pluard

Din bästa skönhetsrutin?

”Varje kväll använder jag Elixir Oil Serum från Shigeta, sedan La Potion ?! från Hervé Herau och Sublimage från Chanel. Den här blandningen är en bra balans för min hud, speciellt på vintern.”

Caroline de Maigrets skönhetsfavoriter: Elixir Oil Serum från Shigeta, La Potion ?! från Hervé Herau och Sublimage från Chanel.Caroline de Maigrets skönhetsfavoriter: Elixir Oil Serum från Shigeta, La Potion ?! från Hervé Herau och Sublimage från Chanel.Caroline de Maigrets skönhetsfavoriter: Elixir Oil Serum från Shigeta, La Potion ?! från Hervé Herau och Sublimage från Chanel.
Caroline de Maigrets skönhetsfavoriter: Elixir Oil Serum från Shigeta, La Potion ?! från Hervé Herau och Sublimage från Chanel.

 Skodesignen du använder dig mest av?

”Jag älskar Adieu, ett franskt märke som gör coola rock’n’roll skor med bra kvalité i läder. Jag får ofta frågan vart de kommer ifrån när jag bär dem - det är då du vet du har lyckats med en accessoar.” 

Caroline de Maigret älskar skor från franska Adieu.Caroline de Maigret älskar skor från franska Adieu.Caroline de Maigret älskar skor från franska Adieu.
Caroline de Maigret älskar skor från franska Adieu.

Vart ligger ditt drömhem?

”I Buenos Aires. När jag var där blev jag förälskad i stämningen, människorna och maten. De lever i nuet, jag skulle kunna se mig själv bo där i några år.”

Caroline de Maigret älskar Buenos Aires.Caroline de Maigret älskar Buenos Aires.Caroline de Maigret älskar Buenos Aires.
Caroline de Maigret älskar Buenos Aires.

 

Jag letar alltid efter skinnjackor i vintagebutiker när jag reser

Samlar du på något speciellt?

”Jag letar alltid efter skinnjackor i vintagebutiker när jag reser. De måste vara redan använda, med snygga snitt - och kragen får inte vara för 70-tal. Jag älskar Thanx God I’m a VIP i Paris. Ägare till affären, Sylvie Chateigner, är även stylist, så hon ger bra råd till hur man kan styla de olika plaggen. De kan även skräddarsy kläderna i butiken tills nästa dag.”

Caroline de Maigrets favoritbutik heter Thanx God I’m I VIPCaroline de Maigrets favoritbutik heter Thanx God I’m I VIPCaroline de Maigrets favoritbutik heter Thanx God I’m I VIP
Caroline de Maigrets favoritbutik heter Thanx God I’m I VIP Foto: Thanx God I’m I VIP

LÄS ÄVEN: Tidlösa och trendiga skinnjackor för olika smaker – bästa köpen just nu 

Ditt favorithotell och varför?

 ”Gritti Palace i Venedig är fantastiskt. Det är viktigt att få ett rum med utsikt över kanalen. Det är magiskt, som en verklig kliché av en saga i ett palats.”

Caroline de Maigrets favorithotell är Gritti Palace i Venedig.Caroline de Maigrets favorithotell är Gritti Palace i Venedig.Caroline de Maigrets favorithotell är Gritti Palace i Venedig.
Caroline de Maigrets favorithotell är Gritti Palace i Venedig.

 Vad drömmer du om att köpa?

”Jag äger en Mustang från 1961 som jag älskar, men planerar även att köpa en Corvette Stingray -63.”

Caroline de Maigret drömmer om att slå till på en Corvette Stingray.Caroline de Maigret drömmer om att slå till på en Corvette Stingray.Caroline de Maigret drömmer om att slå till på en Corvette Stingray.
Caroline de Maigret drömmer om att slå till på en Corvette Stingray.

LÄS ÄVEN: Experten: Vad du ska veta innan du köper en lyxklocka 

 

AV: Eilidh Hargreaves / The Telegraph / The Interview People.