Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Camilla Söderlund väljer 5 favoritprodukter.Camilla Söderlund väljer 5 favoritprodukter.Camilla Söderlund väljer 5 favoritprodukter.
Camilla Söderlund väljer 5 favoritprodukter. Foto: Weronika Bela

PR-proffset Camilla ”Beauty & bullshit” Söderlund väljer fem skönhetsfavoriter

Både i sitt jobb på PR-byrå och som skönhetsinfluencer får hon testa makeup och hudvårdsprodukter en masse. Här delar Camilla Söderlund med sig av fem produkter som fått stanna kvar.

Camilla Söderlund, 32 år, jobbar med skönhet på kommunikations- och varumärkesbyrån Patriksson och driver Instagramkontot Beauty & bullshit och tidigare communityt med samma namn, som startade 2016.

– Hela syftet med Beauty & bullshit från början var att prata om skönhet ur ett intersektionellt, feministiskt perspektiv och skapa ett tryggt och inkluderande rum där man skulle kunna problematisera och kritisera både branschen, maktstrukturer och ideal men också dela med sig av sin senaste makeuplook.

Camillas skönhetsfavoriter.Camillas skönhetsfavoriter.Camillas skönhetsfavoriter.
Camillas skönhetsfavoriter.

Duo för ögonen

Super eye serum och eye cream från Verso Skincare.Super eye serum och eye cream från Verso Skincare.Super eye serum och eye cream från Verso Skincare.
Super eye serum och eye cream från Verso Skincare.

– Min hudvårdsrutin är fokuserad på lyster och fukt. Den senaste uppenbarelsen är Versos ögonserum och kräm, jag tyckte mig märka effekt redan morgonen efter. Den duon ljusar upp och verkar uppstramande, vilket jag inte trodde var möjligt på mig. Man ser helt enkelt ut som om man har sovit väldigt bra, vilket man ju gillar.
Super eye serum, Verso Skincare. Mer info och köp här (länk till Skincity).
Eyecream, Verso Skincare.
Mer info och köp här (länk till Skincity).

Serum värt pengarna

CE ferulic från Skinceuticals.CE ferulic från Skinceuticals.CE ferulic från Skinceuticals.
CE ferulic från Skinceuticals.

– Skinceuticals CE ferulic är den dyraste hudvårdsprodukt jag någonsin köpt, men den är värd det. Den minimerar pigmenteringar, texturen blir bättre, porerna blir mindre plus att den boostar solskyddsfaktorn.
CE ferulic, Skinceuticals. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Olja med CBD

The glow serum från Mantle.The glow serum från Mantle.The glow serum från Mantle.
The glow serum från Mantle.

– En senare favorit är Mantles Glow serum. Den kör jag som sista steg i rutinen för att stänga in produkterna och få glow. Jag kan också blanda den i min foundation för att göra den tunnare. Jag har ganska reaktiv hy, och den här lugnar verkligen ner huden.
The glow serum, Mantle. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Lätt solskydd

Sheer physical protection spf 50 från Neostrata.Sheer physical protection spf 50 från Neostrata.Sheer physical protection spf 50 från Neostrata.
Sheer physical protection spf 50 från Neostrata.

– Neostrata Sheer physical protection spf 50 är väldigt lätt och tonad och jag tycker inte att den rullar sig om man har smink ovanpå. Jag brukar återapplicera under dagen på de ställen där jag har som mest pigmenteringar.
Sheer physical protection spf 50, Neostrata. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Macs läppenna är min mest använda produkt

Kultig läppenna

Lip pencil i nyansen Soar från Mac Cosmetics.Lip pencil i nyansen Soar från Mac Cosmetics.Lip pencil i nyansen Soar från Mac Cosmetics.
Lip pencil i nyansen Soar från Mac Cosmetics.

– Macs läppenna är min mest använda produkt och jag har den i nästan alla nyanser, Soar är min favorit. Den är lite rosaaktig, lite som your lips but better. Man kan använda den för att skapa en dramatisk look, men också för att bara ge läppen en annan kontur. Dessutom försvinner den bort gradvis, inte så att man har fläckar eller streck kvar här och där. Mac är ett så kultigt märke också som har varit inkluderande från start. Inte som ett ställningstagande, utan som deras kärna.
Lip pencil, Mac Cosmetics. Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Félice Jankell om sin skönhetsrutin och favoritprodukter