Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

De 11 mest stylish 90-talsfilmerna alla bör se

Minimalismens intåg, grungens inhasande och preppyns peppighet. 90-talet var en härlig cocktail av stilar. Här är de 11 mest stylish filmerna från 90-talet.

1. Clueless, (1995)

Cher (Alicia Silverstone) var den totala fashionistan. Utrustad med ett datorprogram för styling. Hon blandade rutiga kostymer, argyle, slipklänningar och sportiga outfits som hämtade från Alexander Wangs runway.

2.  Boogie Nights, (1997)

Efter att Boogie Nights hade haft premiär så ändrade varannan snubbe sitt on screen-nick till Dirk Diggler (fram tills 1999 då Tyler Durden (Fight Club) tog över stafettpinnen). Oavsett så var filmen full av fashion goodness. Färgerna, tightheten och byxornas flare var i full blom.

3. Pulp Fiction, (1994)

Mia Wallaces (Uma Thurman) outfit under dansscenen med Vincent Vega (John Travolta) är en filmklassiker. Korta svarta kostymbyxor, vita skjortan och den svarta luggen. Och inte att förglömma Travoltas cowboyslips!

4. Basic Instinct, (1992)

Den mest oförglömliga scenen vet vi alla vad den är. Den har gett upphov till i skrivande stund ca 1 miljon parodier. Videouthyrare har vittnat till förstörda VHS-kassetter, sönderspolade fram och tillbaka runt samma tidpunkt i filmen. Så tyvärr har Sharon Stones många stylish outfits fallit i glömska. Rena, kaxiga och kraftfulla i sin sexiga minimalism.

5. Cruel Intentions, (1999) (En djävulsk romans)

Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) var beräknande, elak men ack så rätt klädd. Dubbelknäppta powerkostymer, preppy outfits, slipklänningar och pyjamastrenden långt före sin tid.

Missa inte de 13 snyggaste filmerna från 80-talet!

6. L.A. Confidential, (1997)

Baserad på Noirmästaren James Ellroys roman med samma namn. Ett hårdkokt Los Angeles med den ultimata femme fatalen i Kim Basinger.

7. The Matrix, (1999)

Aldrig mer än idag känns det som vi lever i en datorsimulering. Men om vi gör det så vill jag klä mig mig som Neo. Den moderna antihjältens outfit. Läder, lack och ett par snabba glajjer. Och tänk att Kanye West hittat sin inspiration till trasigt stickat med hål från Keanu.

8. Pretty Woman, (1990)

Såklart given på listan. Balenciaga-bootsen, cutouts-mani och oversizade skjortor och kavajer. Rodeo Drive here we come!

9. The Talented Mr. Ripley, (1999)

En odyssé i välskräddat italienskt casualmode. Våra kollegor på Plaza Uomos absoluta go-to sommarstil-film. Aldrig har medelhavssociopati varit så snyggt.

10. True Romance, (1993)

Alabama (Patricia Arquette) skulle kunna vara en popstjärna 2017. Katy Perry med fuck you-attityd. Och inte att glömma Christian Slaters Elvisbrillor, hawaiiskjorta och militärjacka.

11. Trainspotting, (1997)

Uppföljaren T2 har precis haft premiär. Gosha Rubchinskiy tackar för en påfyllning på inspirationskontot.