Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emma Elwin lanserar hållbar kapsel-kollektion!

Stylisten  och medgrundare av sajten Make It Last – Emma Elwin släpper exklusivt designsamarbete med svenska mammamärket Boob den 1 mars. Samarbetet har resulterat i en komplett minigarderob för den moderna mamman.

Hur uppstod idén?

”Mia Seipel grundare och kreativ chef på Boob kontaktade mig redan när jag var gravid men det var först efter att min son Dylan kommit som vi fick till ett möte. Under graviditeten kände jag att det blev svårare och svårare att klä mig så att jag fortfarande kände igen mig i min egen stil. Enkla plagg som var sköna, smickrande och tillräckligt snygga för att passa på kontoret och mötet var nästa omöjligt att hitta. Jag ville inte heller köpa bara för att ha under graviditeten så jag började tänka på saker jag önskade att butiker hade.”

Vad kan vi förvänta oss av kollektionen?

”Det är en kapsel-kollektion bestående av fyra tidlösa plagg i hållbara material med smart dubbelfunktion för graviditet och amning. Plaggen är gjorda för att kunna kombineras och varieras och utgör tillsammans en komplett minigarderob för den moderna mamman. Kollektionen består av fyra tidlösa modeller; en klänning/tunika med multifunktion, en omlott-topp, en T-shirt och ett par byxor i kick-flare-modell. Kollektionen går stilrent i färgerna svart och off-white.”

Byxorna ville jag skulle vara en gravidmage-vänligare variant av kostymbyxor som man kan ha på kontoret men som är lika bekväma som ett par pyjamasbyxor. T-shirten funkar lika bra till sneakers som till kick-flare-byxan med ett par klackar. Omlott-toppen är inspirerad av en aikido-jacka och klänning/tunikan kan bäras på tre olika sätt för att få fram en fin siluett både med och utan gravidmage.”

Var har du hämtat inspiration?

”Jag har hämta inspiration från de plagg jag har mest användning av i min egen garderob. Jag ville hitta ett sätt att skapa plagg som kändes tidlösa men samtidigt praktiska. Plagg som man kan använda under och efter graviditeten. Passformen är av väldigt klassiska snitt men flörtar lite med 70 talet.”

Vi ser en våg av ”mamma-mode” i modebranschen just nu, vad tror du det beror på? ”Jag tror att man inte vill kompromissa med sin stil bara för att man är gravid eller har barn idag. Man vill hitta hållbara plagg som funkar lika bra hemma som på kontoret. Bekvämt och snyggt.”

Kollektionen Emma Elwin x Boob lanseras den 1 mars och säljs i limiterad upplaga exklusivt på Boobs webshop.

Tips! Missa inte Emmas 5 steg till en hållbar garderob – här