Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stylisten Emma Elwins garderob: Min stil är klassisk med en blinkning åt mitt ’barnajag’.”

Emma Elwin är stylist och sedan tidigare medarbetare i STYLEBY. Hon bor i Stockholm och driver sajten Make it last. Hon drömmer om att göra världen grönare. Välkommen in i hennes garderob!

”Klänning från Alexander Wang for H&M. Surfbräda, ’Swee’ pea’ från Bing.”

STIL ”Jag älskar att kombinera funktion med vad som är snyggt och tidlöst. Det här har följt mig hela livet, även om jag ibland tappat bort mig i trender och plagg som inte alls är något jag ska ha i just min garderob. Jag skulle beskriva min stil som klassisk med en blinkning åt mitt ’barnajag’. Älskar hängselbyxor och jumpsuits! Men när det är storfest på gång, då kan jag älska att klä upp mig till tänderna med både klackar och smycken.” 

DESIGNER ”Jag älskar att Stella McCartney jobbar med att få upp modebranschens ögon när det kommer till djurrättsfrågor och produktion av plagg. Men hon kompromissar inte med modegraden, utan gör saker som man älskar och vill bära för alltid. Nästan alla mina favoritplagg kommer från Stella.” 

SMYCKEN ”Min gamla Rolex från 60-talet, som jag köpte till mig själv när jag fyllde 20. Så glad att jag la pengarna jag hade på att köpa en klocka is tället för en ’it-bag’. Sedan måste jag ju nämna mitt favorit­armband från Krista Kretzschmar med Stellas huvud på.”

SKOR ”Jag är väldigt praktisk, helst ska inget vara i vägen och jag vill kunna springa ikapp en buss om jag måste. Mina sandaler från Nilson kommer fram varje sommar och används nästan vare dag det inte regnar. Jag matchar dem ofta med min Givenchy-väska i samma konjaksbruna läder. Har alltid älskat den här färgen då det bara blir finare med åren. Ser mig själv med båda sakerna även när jag är 60 år.”

VARDAGSUNIFORM ”Vit skjorta och blå jeans i modellen Pop från Acne Studios. Önskar att jag kunde gå klädd i detta jämt!”

PARTYLOOK ”Svart skjorta från Filippa K, och min kostym från samma märke funkar alltid. Jag matchar helst med mina taxklackar i lack från Stella McCartney.”

VÄSKA ”Min enda kuvertväska är från Balenciaga som jag hittade på webbshoppen Mytheresas rea för nästan inga pengar alls. Den funkar alltid och är perfekt att matcha med ett par röda läppar.”

MEST UPPSEENDE-VÄCKANDE KÖPET ”Jag har nog inte något helt uppåt väggarna galet faktiskt … Kanske skorna från Gucci med bambuklack. Helt omöjliga att gå i men riktigt ögongodis.”

BÄSTA KÖPET ”Mina Balenciaga cutout-boots. Känner mig alltid svincool i dem. Matchar dem helst med en välskräddad kjol och enkel tröja. Älskar att styla mig själv enkelt med något som står ut lite.”

INSPIRATION ”Jag blir väldigt inspirerad av Lucinda Chambers, redaktör på Vogue UK. Hon har en stil som får mig att våga lite mer både i fråga om passform och val av färg och mönster.”

STYLINGTIPS ”Om du ska köpa ett nytt plagg måste det matcha minst fem stycken du redan har. I alla fall om du vill bygga en garderob som håller länge. Sedan är det kanske ett tråkigt råd men något som jag alltid återkommer till: Investera i bra basplagg. Kan vara allt från bra T-shirt till den perfekta skepparrocken eller skinnjackan.”

KAN INTE FÅ NOG AV ”Denim i alla dess former. Älskar allt från jeansskjortor till snickarbyxor till tunikor i jeans. Sedan älskar jag mina kostymskor från Minna Heino.”

MEST ANVÄNDA PLAGG ”Min vita skjorta från Rika. Jag bär den till i stort sett allt.”

FAVORITJEANS ”Acne Studios ’Pop’-modell. Har dem i alla färger.”

KLAR PÅ FEM MINUTER ”Jag böjer ögonfransarna, lite foundation med solskydd och sedan rouge. Älskar min foundationborste från Mac. Går inte att misslyckas när man har den till hands.”

SENASTE KÖPET ”En resa till Costa Rica med Surfakademin. Och så blev det även en springsuit-våtdräkt från Rip Curl. Känner mig lite som en Bondbrud när den åker på!”

NÄSTA KÖP ”Har faktiskt köpstopp på kläder. Men däremot har jag beställt en longboard, en surfbräda, som en kille i Spanien har shapeat till mig. Har själv fått välja färg och form! Så spännande.”

SKÖNHETSMÅSTE ”Dermaceutic med väldigt bra solskydd. Kör den nästan året runt även när jag surfar! Och så älskar jag Burt’s Bees färg Red Dahlia.” 

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Gillar Emanuelle Alts klassiska, lite rockiga stil. Hon lyckas alltid se så där franskt obrydd ut som man älskar.”

BÄSTA BEAUTYKÖPET ”Brun-utan-sol-sprayen från That’s so. Man får en perfekt lätt brun bränna som ser naturlig ut.”

DOFT ”’White woods’ från Clean. Jag gillar när det luktar lite tvåligt om parfymerna.”

SKÖNHETSTIPS ”Sömn, vatten och att skratta mycket. Låter klyschigt men för mig kommer skönhetverk­ligen inifrån.”

TRÄNING ”Jag crawlar och tränar styrka inför mina surfresor. Sedan är ju surfen mitt favoritsätt att hålla mig i form både fysiskt och mentalt.” 

MUSIK ”Jag gillar allt från Fleetwood Mac till Satans Little Pet Pig. Men om man ska ut och dansa är det Beyoncé som gäller!”

BOK ”’Cooking for Mr. Latte’ av Amanda Hesser är en bok jag läser om ofta.”

FAVORITSTAD ”Jag skulle nog säga Stockholm, jag har ju ändå valt att bo här. Älskar att ha nära till vattnet och skärgården! När jag går ut går jag mest till Trädgården under somrarna och spelar boule. Men jag föredrar att äta långa middagar med vänner på Nytorget 6 eller hemma.”

FAVORITBUTIK ”Hos Lisa Larsson Second Hand i Stockholm hittar jag alltid fina saker. Men det tar sin lilla stund att gå igenom hennes berg av inlämnade kläder. Guldörhängena med stjärnor kommer därifrån. Den vackraste butik jag varit i är Dries Van Notens i Paris. Jag lyckas alltid hitta plagg som jag älskar där!”

”Pumps från Christian Louboutin.”

Foto Pauline Suzor