Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Félice Jankell väljer 5 favoritprodukter.Félice Jankell väljer 5 favoritprodukter.Félice Jankell väljer 5 favoritprodukter.
Félice Jankell väljer 5 favoritprodukter. Foto: Weronika Bela

Skådespelerskan Félice Jankell om sin skönhetsrutin och produkterna hon inte vill vara utan

Hon testar mängder av produkter i sitt jobb som skådespelerska. Här är produkterna som gjort intryck!

Félice Jankell, 29 år, är Guldbaggenominerad skådespelare (för rollen ”Unga Sophie Bell”) som förutom en gedigen rollista, bland annat i succéserien ”Snabba cash” besitter ett stort mode- och skönhetsintresse, där inte minst hudvård har en speciell plats.

– För mig är det ett tecken på att man tar hand om sig själv. Den stunden man har i badrummet, kanske tända ljus och lyssna på en podd eller klassisk musik… För mig är det mindfulness, att vara här och nu och även en möjlighet att catcha up med sig själv.  

Félice Jankells favoritprodukter.Félice Jankells favoritprodukter.Félice Jankells favoritprodukter.
Félice Jankells favoritprodukter.

Eyepatches tar ner svullnaden runt ögonen

Reviving eye mask från Verso Skincare.Reviving eye mask från Verso Skincare.Reviving eye mask från Verso Skincare.
Reviving eye mask från Verso Skincare.

– I dag får jag panik om jag inte har Versos Eyepatches liggandes i kylen. Jag använder dem vid speciella tillfällen eller när jag vaknar och undrar ’vem är det här?’ efter en natt med dålig sömn, de gör en sådan enorm skillnad direkt.
Reviving eye mask, Verso Skincare. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Bästa krämen för läpparna

Nipple balm från Dr Lipps.Nipple balm från Dr Lipps.Nipple balm från Dr Lipps.
Nipple balm från Dr Lipps.

– Det var en sminkös under en produktion som började använda Dr Lipps Nipple balm på mig och i dag är jag helt besatt! Den innehåller lanolin, så den doftar typ garn och jag kan bara sitta och lukta på den ibland. Den doftar tryggt och barndom. Jag har den alltid i väskan och så brukar jag lägga den som ett tjockt lager på kvällen innan jag ska sova, det känns så läkande. Den ger friska, liksom kyssvänliga läppar.
Nipple balm, Dr Lipps. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Vårdande primer 

Pure canvas power primer supercharged essence från Laura Mercier.Pure canvas power primer supercharged essence från Laura Mercier.Pure canvas power primer supercharged essence från Laura Mercier.
Pure canvas power primer supercharged essence från Laura Mercier.

– Jag har alltid gillat Laura Merciers produkter, det känns som att de är så bra för dig, så tillåtande och snälla. Jag blir ju sminkad en hel del i jobbet och min hy är ganska känslig, så jag gillar den minimalistiska, men ändå närande känslan man får. Pure canvas-primern kan jag använda som den är eller under foundation om jag vill, den ger lite glow och vårdar samtidigt. En liten grej som ändå ger supermycket effekt.  
Pure canvas power primer supercharged essence, Laura Mercier. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Serum som balanserar huden

Active serum från Is Clinical.Active serum från Is Clinical.Active serum från Is Clinical.
Active serum från Is Clinical.

– Jag har väldigt orolig hy. Ena dagen kan den vara som en persika, för att sedan ha finnar dagen efter, så jag kan absolut inte lita på den. Jag blev tipsad om Active serum och tar den några dagar innan jag får känslan av att det skulle kunna komma en explosion, och den lugnar området på ett otroligt vis. Det känns som magiska droppar som vill dig väl.
Active serum, Is Clinical. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Nattmask som ger huden nytt liv

Crème masque vernix från Biologique Recherche.Crème masque vernix från Biologique Recherche.Crème masque vernix från Biologique Recherche.
Crème masque vernix från Biologique Recherche.

– Jag älskar produkter som är effektiva och verkligen gör något med huden. De får gärna lukta lite konstigt och pirra! Biologique Recherche har en nattmask som är min go to innan jobb, middagar eller speciella tillfällen när jag behöver ge huden en extra schwung. Jag försöker att använda den max en gång i veckan, för jag vill inte riskera att vänja huden för mycket vid den heller (om man nu gör det) men gillar när man verkligen känner och ser resultatet dagen efter.
Crème masque vernix, Biologique Recherche. Mer info och köp här (länk till Spa of Sweden).

LÄS MER: Gabriella Elio om hur hon lyckats med sitt märke Sweed Lashes