Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förläggaren Malene Malling: ”Min stil är lyxig och distinkt.”

Malene driver förlaget Malling Publications, som bland annat gav ut modemagasinet Cover. Hon älskar kontrasten mellan det hektiska arbetslivet och det harmoniska familje-livet vid havet. Hennes stil är lyxig och distinkt.

”En favoritklänning, en showpiece från Lanvin.”

STIL ”Jag älskar lyxiga basplagg med rena linjer och klassiska färger som har något extra. Det måste vara lite avantgarde för att tilltala mig.”

FAVORITDESIGNER ”Jag håller mig till några etablerade namn och blandar upp dem med nya talanger. Nicholas Ghesquière, Rick Owens, Ann Demeulemeester, Hedi Slimane för Saint Laurent och Alber Elbaz för Lanvin tar upp mycket utrymme i min garderob. Så gör även danska Ganni, Stine Goya och nya talangen Shila Louise Gaonkar. Jag är också ett stort fan av min kompis Camilla Starks design.”

SMYCKEN ”Jag bär alltid mycket smycken eftersom jag anser att det är det bästa sättet att göra din stil unik. Jag bär samma ringar varje dag oavsett om jag jobbar i trädgården eller ska på fest. På sommaren bär jag alltid halsband från Shamballa. Griegst är en absolut favorit i fråga om örhängen samt armband, och jag bär även vintagediamanter samt smycken från Cartier och Marlene Juhl Jørgensen.”

SKOR ”Sommartid hittar jag alltid en förevändning för att bära flipflops från Havaianas. När det är kallare hittar du mig i boots från Saint Laurent, Céline eller Ann Demeulemeester. Om jag måste bära klackar så tycker jag att de vackraste görs av Azzedine Alaïa. Jag har precis börjat bära sneakers igen. Mina favoriter är Stan Smith från Adidas eller sneakers från Saint Laurent. De ser så coola ut med Célinebyxor.”

VÄSKOR ”Jag älskar min Birkin från Hermès som jag köpte när jag precis startat magasinet Costume. Det är mer än tio år sedan. Men jag är även väldigt förtjust i mina Chanel-väskor, och den ’one-of-a-kind’-väska som Sarah Becker har gjort just för mig. I fråga om res-väskor så är jag väldigt attraherad av Louis Vuitton.”

VARDAGSSTIL ”På hösten och vintern bär jag ofta läderleggings från Balenciaga med en tunn T-shirt från Rick Owens och en tight skinnjacka eller kavaj. Alltid i mörka toner. På sommaren blir det mer färg och jag bär ofta klänningar från Lanvin, sidenkjolar från Ann Demeulemeester med t-shirts från Rick Owens, Silverback eller Acne Studios. Jag har alltid en skinnjacka i närheten.”

PARTYLOOK ”Till fest är min look mer eklektisk och jag bär färg, kimonor och Lanvin-klänningar. Om det är riktigt speciellt så hittar du mig i något jag låtit Stine Goya sy upp.”

BÄSTA KÖPET ”En bikerjacka från Saint Laurent i det mjukaste skinn. Förra sommaren tog jag med den till Roskilde. Det gjorde jobbet, efter det såg den perfekt ingången ut.”

INSPIRATION ”De unga tjejerna på Cover och de äldre damerna som jag ser äta lunch på gamla sofistikerade restauranger när jag reser. Jag älskar hur de kombinerar haute couture, extravaganta smycken och lila hår!”

BÄSTA STILRÅD ”Know your shape, know your style.”

KAN INTE FÅ NOG AV ”Jag köper samma saker hela tiden. T-shirts och skinnjackor från Rick Owens, skinnbyxor från Balenciaga, sidenkjolar och klänningar från Ann Demeulemeester. Cardigans, skjortor och kostymbyxor från Céline, klänningar från Lanvin och japanska vintagekimonor.”

JEANS ”Jag fick problem när Lee slutade göra de perfekta jeansen, men sedan kom Frame Denim. För mig så funkar de absolut bäst just nu.”

SENASTE KÖP ”Glitter från Lanvin och vit kashmir från Céline.”

SAKNAS I GARDEROBEN ”Ingenting. Om jag saknar något så köper jag det eller låter någon sy upp det.”

NÄSTA KÖP ”En blå pyjamas från Olatz Schnabel. Jag har sovit i dessa pyjamasar i åratal och nu finns det i den mest perfekta blå nyans.”

BEAUTY ”Jag är bortskämd med att få alla nya produkter till Cover, men mitt personliga favoritmärke är Rudolph Care. Andrea Elisabeth Rudolphs organiska produkter är perfekta för min hud.”

DOFT ”Chloé. Vid alla tillfällen.”

TRÄNING ”Jag tränar pilates och hoppar i havet så ofta jag kan året om.”

MUSIK ”Jag älskar indie, från Future Islands till Devendra Banhart, Phoenix eller New Order.”

FÖRFATTARE ”Jag läser jämt. Om jag måste nämna favoritförfattare så vill jag välja tre kvinnor som betytt mycket för mig: Virginia Woolf, Siri Hustvedt och Suzanne Brøgger.”

KONSTNÄRER ”Konst betyder mycket i mitt liv och jag samlar. Mina favoriter bland de danska konstnärerna är Vilhelm Hammershøi, Vilhelm Lundstrøm, Tal R, Olafur Eliasson, Evren Tekinoktey och Anika Lori.”

BUTIKER ”Köpenhamn har blivit en bra shoppingstad med Holly Golightly, Storm och Birger Christensen. Jag gillar även Stine Goyas och Marlene Juhl Jørgensens fina butiker. Och Sabine Xoupinel har det bästa urvalet av nya designer i Danmark. Men min absoluta favoritbutik ligger i Paris och heter Astier de Villatte. De säljer de mest fantastiska keramikföremål. Jag lämnar aldrig Paris utan att ha med mig några påsar därifrån.”

Foto RASMUS SKOUSEN