Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fynda vintage online - 5 ultimata knep!

Lisa Corneliusson är ett proffs i fråga om att handla vintage online. STYLEBY övertalade henne att dela med sig av knepen hon använder sig av för att skapa sin fantastiska och unika garderob med hjälp av en liten peng och mycket hållbarhetstänk.

”Lisa Corneliusson är grundare av sajterna Make It Last och Space Matters, här i tunika från Isabel Marant fyndad på Ebay.””Lisa Corneliusson är grundare av sajterna Make It Last och Space Matters, här i tunika från Isabel Marant fyndad på Ebay.””Lisa Corneliusson är grundare av sajterna Make It Last och Space Matters, här i tunika från Isabel Marant fyndad på Ebay.”
”Lisa Corneliusson är grundare av sajterna Make It Last och Space Matters, här i tunika från Isabel Marant fyndad på Ebay.” Foto: Pauline Suzor

1. Tänk ut vad du vill ha

”Formulera dina preferenser, så att du vet vad du letar efter. Det kan handla om att pinpointa favoritmärken eller specifika plagg – huvudsaken är att du har en plan och inte bara slösurfar runt efter ’något fint’ – vi vet alla hur det brukar sluta … Leta efter märken och modeller du gillat och identiferat dig med länge. Helst flera år. Yes, you heard me, FLERA ÅR!”

2. Sök smart #1

”Letar du efter ett par Isabel Marant-skor kan franska Ebay vara platsen för dig (och om det är franska sneakers du är ute efter kan det vara en idé att söka på ’baskets’ istället för sneakers), jagar du en blus från By Malene Birger kanske danska Trendsales är smart att besöka, och så vidare. ”

3. Sök smart #2

”Är du besatt av ett specifikt märke? Scanna Ebay genom att söka på t ex ’Chloé runway’ eller ’Chloé collectors item’ eller till och med ’Chloé iconic’. Tänk på att säljare är kreativa när det gäller att beskriva plagg – det måste du också vara när du söker efter dem! Kom även ihåg att säljarna inte nödvändigtvis är logiska varje gång. En kappa kan vara tillgänglig enbart i kategorin ’Jackor’, och så vidare. Sök, formulera om, sök igen.”

4. Var uthållig

”Ge inte upp. Leta. Leta. Leta. Sök på samma sak i ett år, två år; ha tålamod. Söker du fortfarande efter en lång period vet du att du dessutom att du verkligen vill ha plagget. Och apropå tidsaspeken, kom även ihåg: det kan ta veckor att få en leverans. Det här är ingen ’ny partytopp varje fredag’-grej; ingen quick fix!”

5. Känn till modeskaparnas starka sidor

”Köp inte vad som helst från Céline bara för att det är Céline. Även Phoebe Philo har någon gång gått vilse. Håll koll på vad olika modehus gör bäst: Junya Watanabe är bra på byxor, Prada är stark när det gäller kappor, Ann Deumeuelmeester är en jävel på skor, och så vidare.”

AV LISA CORNELIUSSON

FOTO PAULINE SUZOR