Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grammisaktuella Maxida Märak ”Jag är väldigt noga med hudvård”

Vad sover programledaren Maxida Märak med under huvudkudden? Vi tog reda på allt om förberedelserna inför Grammis – och vi kan avslöja att det en hel del hudvård är involverad.

”Jag är väldigt noga med hudvård, jag smörjer in mig minst två gånger om dagen och jag sover ALDRIG med smink. Jag ser alltid till att ha bra grejer i ansiktet. Jag flyger mycket, vilket påverkar huden, och jag har alltid har våtservetter och hudkräm i väskan om jag skulle behöva. Jag tvättar ansiktet ganska ofta inne på en toalett om jag har flera flygningar - jag är nog lite manisk och klarar inte av att känna mig smutsig.”

Hur ser hudvårdsrutinerna ut före och efter en spelning?

”Jag hatar att ha gammalt smink på mig så jag väntar ofta så länge det går med att sminka mig innan en spelning. Ibland landar flyget bara en timme innan man ska upp så scenen och det finns inte alltid tid för att duscha, men finns det utrymme så vill jag vara ifred och ta tid på mig. Efteråt så sminkar jag av mig direkt - sminket på scen är ofta mycket kraftigare än de du har till vardags, och det klarar jag inte av att gå runt med.”

Vilka är dina viktigaste produkter?

”Jag har alltid en utjämnande primer, vilket jag tycker är viktigare än foundation, och min favorit kommer från Dior. Annars kan jag inte sova utan läppsyl under kudden. Jag har torr hy, så alltid en fet hudkräm för kroppen och Nivea är en klar favorit!”

Hur laddar du annars inför Grammisgalan?

”Träning! Jag pumpar upp mig så jag känner mig starkast i världen på tisdag. Sedan sömn och ren mat. Strax innan nöter jag fet musik för peppen.”

Hur skiljer sig din scenstil från din vardagsstil?

”Inte särskilt mycket alls. Jag är aldrig sunkig faktiskt, det gör mig obekväm, även om jag är ensam hemma. Däremot så är det skillnad på folks smak när det kommer till vad vi tycker är att ’klä upp sig’. För mig kan en adidasdress och feta sneakers vara lika glammigt som en kostym, och höra hemma både till vardags och på scenen. Likadant som att jag kan ha päls och skyhöga klackar i när jag går och handlar liksom. Jag älskar kläder - och sparar i princip ingenting i garderoben för ’särskilda tillfällen’ för att plaggen inte ska gå sönder. De fetaste plaggen är till för att användas - any time!”

Dina ögonbryn är helt fantastiska! Hur gör du med dem?

”Jag har turen att ha fått tjockt hår på skallen och kring ögonen, men jag noppar dem extremt lite och fyller i dem med en mjuk skugga. Jag gillar ögonbryn – de ramar in ansiktet.”