Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sophie Billie Brahe guidar dig till Köpenhamn.Sophie Billie Brahe guidar dig till Köpenhamn.Sophie Billie Brahe guidar dig till Köpenhamn.
Sophie Billie Brahe guidar dig till Köpenhamn. Foto: Sophie Bille Brahe pressbild/Shutterstock

KÖPENHAMN | Smyckesdrottningen Sophie Bille Brahes bästa adresser

Sophie Bille Brahe är smyckedesignern från Köpenhamn som gjort sig känd för sina stilrena och minimalistiska smycken. Nu ger hos oss en guidad rundtur till caféer, butiker och museum som vi inte får missa under vår vistelse i hennes hemstad. 

Sophie, vad är det du älskar med att bo i Köpenhamn?

– För att jag är uppväxt här och har min familj här. Köpenhamn känns på något sätt som det är inslaget i blått. Himlen ovanför och vattnet runt stan är så närvarande i stadskänslan. Jag känner det som om jag är bekant med varje gatsten men jag kan fortfarande bli överraskad av nyanser jag ser på byggnader som jag aldrig lagt märke till förut. Jag tycker speciellt mycket om Frederikstaden, den äldsta delen av Köpenhamn. 

Sophie Bille Brahe.Sophie Bille Brahe.Sophie Bille Brahe.
Sophie Bille Brahe. Foto: Sophie Bille Brahe/Moon

På vilket sätt inspirerar Köpenhamn dig i ditt arbete?

– Köpenhamn har en avslappnad inställning till livet. Det finns mycket plats; plats att tänka kreativa tankar. Till exempel så tycker jag att det sätt på vilket jag formger smycken handlar mer om att ta bort än att addera. Jag tänker alltid på hur enkelt man egentligen kan visa en ädelsten. Hur rent kan du presentera en diamant? Jag känner inte att designen någonsin ska ta över fokus från materialet, såvida inte designen är en del av en historia jag vill berätta. 

Hur har du påvekrats av pandemin?

– Mitt fokus har förändrats, och jag koncentrerar mig mer på vad jag gör. Det känns som jag har tagit bort allt som inte är nödvändigt, bara det viktiga är kvar. Det har gjort min design tydligare än någonsin. Jag har verkligen känt att jag behöver vara mer selektiv med mina tankar, idéer och med designprocessen. 

Skulle du beskriva dig själv som en typisk köpenhamnare?

– Jag är född och uppvuxen här. Jag har bott i andra länder, men jag har alltid kommit tillbaka. 

Sophie Bille Brahes favoritplatser i Köpenhamn

Holly Golightly 

Örhängen från Sophie Bille Brahe säljs på Holly GolightlyÖrhängen från Sophie Bille Brahe säljs på Holly GolightlyÖrhängen från Sophie Bille Brahe säljs på Holly Golightly
Örhängen från Sophie Bille Brahe säljs på Holly Golightly Foto: Casper Sejersen/Sophie Bille Brahe

”Holly Golightly är en konceptbutik belägen i hjärtat av Köpenhamn. De har ett fantastiskt sortiment av exklusiva designmärken, vintagekläder, konst och inredningsdetaljer. De har också ett stort utbud av Sophie Billie Brahe smycken, värt ett besök!” 

Foto: Sophie Bille Brahe

Halsband från Sophie Bille Brahe som leker med proportioner och perspektiv för att skapa en unik design. Halsbandet är av sötvattenspärlor som minskar i storlek och ett 14 karat guldlås som fint smälter in i designen. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Porcelænskælderen

Klassisk tallrik från Blue Fluted-servisen från Royal CopenhagenKlassisk tallrik från Blue Fluted-servisen från Royal CopenhagenKlassisk tallrik från Blue Fluted-servisen från Royal Copenhagen
Klassisk tallrik från Blue Fluted-servisen från Royal Copenhagen

”Porcelænskælderen är en dansk porslinsaffär som ligger i centrala Köpenhamn. De specialiserar sig på antikt och handmålat middagsporslin från Royal Copenhagen och B&G där Blue Fluted, Tranquebar, Blue Flower och mycket mer finns att köpa. Butiken utgör en hemtrevlig känsla och där finns stora möjligheter att hitta fantastiska små fynd.” Læderstræde 11A, 1201 Köpenhamn. 

Tage Andersen

Vas av Tage AndersenVas av Tage AndersenVas av Tage Andersen
Vas av Tage Andersen

”Tage Andersen är ett blomstermuseum och en butik i Köpenhamn som jag älskar. Se till att inte missa bakgården! Utöver blommor säljer Tage också vackra oxiderade mässingsvaser som vi har i vårt showroom.” Ny Adelgade 12 1104 Köpenhamn.

Sophie Bille Brahe med sin hund.Sophie Bille Brahe med sin hund.Sophie Bille Brahe med sin hund.
Sophie Bille Brahe med sin hund. Foto: Sophie Bille Brahe

Lumskebugten

 ”Lumskebugten i Köpenhamn bjuder på traditionell dansk lunch och lätta klassiska rätter i en elegant miljö i marin stil. Jag älskar deras lunch från den vegetariska menyn, men de klassiska danska rätterna är också goda. Min pappa brukade spela jazz där när han var ung.” Esplanaden 21, 1263 Köpenhamn.

Exklusivt örhänge från Sophie Bille Brahe skapad av 18 karat guld och dekorerad med Top Wesselton VVS diamanter som följer örats linjer. Örhänget finns tillgängligt i en vänster och höger modell. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).  

Apollo Bar & Kantine

Apollo Bar och KantineApollo Bar och KantineApollo Bar och Kantine
Apollo Bar och Kantine Foto: Niklas Vindelev/Apollo Bar och Kantine

”Min bror Frederik Bille Brahe äger Apollo Bar i Köpenhamn. Apollo serverar rätter bestående av enkla ingredienser med fokus på att ge gästerna en bra upplevelse med en twist som de kanske inte förväntat sig. De serverar bara vegetariskt! Apollo är min favoritbar och där kan du äta både frukost, lunch och middag.” Charlottenborg. Nyhavn 2. 1051 Köpenhamn

Apollo Bar och KantineApollo Bar och KantineApollo Bar och Kantine
Apollo Bar och Kantine Foto: Niklas Vindelev/Apollo Bar och Kantine

Royal Danish Academy of Fine Arts

”De har alltid intressanta utställningar och en rolig publik!” Ligger precis bredvid Apollo Canteen and Bar. 

Foto: Sophie Bille Brahe

 

Atelier September

Frederik med sin älskade hund som han har med sig överallt.Frederik med sin älskade hund som han har med sig överallt.Frederik med sin älskade hund som han har med sig överallt.
Frederik med sin älskade hund som han har med sig överallt. Foto: Sophie Bille Brahe

”Atelier September är min bror Frederiks café i Köpenhamn som alltid bjuder på en god frukost! Nu för tiden serverar de även deli take away och fantastiska sommarsallader!” Gothersgade 30, 1123 Köpenhamn

 

 

Sophie äter gärna en sallad på Frederiks café.Sophie äter gärna en sallad på Frederiks café.Sophie äter gärna en sallad på Frederiks café.
Sophie äter gärna en sallad på Frederiks café. Foto: Sophie Bille Brahe

LÄS ÄVEN: Pr-chefen Malou Angelo har en av Danmarks coolaste garderober 

Thorvaldsens museum

Thorvaldsens museumThorvaldsens museumThorvaldsens museum
Thorvaldsens museum Foto: Thormvaldsens museum

”Thorvaldsen museet är ett konstmuseum i Köpenhamn. Museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst, som var en nära familjevän till Billie Brahe-familjen. Gå och se David-samlingen, själv brukar jag alltid gå och se Cupidstatyn av Jeanina Emilie Stampe, som var min mormors mor. Vi har också en vacker Thorvaldsen-reliefskulptur i vår showroom.” Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Köpenhamn

Thorvaldsen museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst.Thorvaldsen museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst.Thorvaldsen museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst.
Thorvaldsen museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst. Foto: Sophie Bille Brahe
”Det äldsta och troligtvis det bästa konditoriet i hela Danmark”

Canal Tours i Nyhavn

”Detta är en klassisk sightseeing i Köpenhamn som också är väldigt avslappnad! Jag älskar att vara en turist i min egen stad och se byggnaderna och tornen från vattnet.” 

La Glace

”Conditori La Glace är det äldsta och troligtvis det bästa konditoriet i Köpehamn, ja i hela Danmark! Mitt favoritbakverk är deras ljusrosa Princesse Thyra Bolle, men La Glace gör också fantastiska födelsedagstårtor!” Skoubogade 3, 1158 Köpenhamn. 

Sophies favoritbakverk på Conditori La Glace är deras Princesse Thyra bulle.Sophies favoritbakverk på Conditori La Glace är deras Princesse Thyra bulle.Sophies favoritbakverk på Conditori La Glace är deras Princesse Thyra bulle.
Sophies favoritbakverk på Conditori La Glace är deras Princesse Thyra bulle. Foto: Sophie Bille Brahe

Rosenborg i Kongens have

Hårsmycke ur samlingarna på Rosenborg med briljanter och pärlor. Skapades för Frederik VI:s  drottning Marie ca 1810 av Frederik (II) Fabritius eller F.V. Henriques.Hårsmycke ur samlingarna på Rosenborg med briljanter och pärlor. Skapades för Frederik VI:s  drottning Marie ca 1810 av Frederik (II) Fabritius eller F.V. Henriques.Hårsmycke ur samlingarna på Rosenborg med briljanter och pärlor. Skapades för Frederik VI:s  drottning Marie ca 1810 av Frederik (II) Fabritius eller F.V. Henriques.
Hårsmycke ur samlingarna på Rosenborg med briljanter och pärlor. Skapades för Frederik VI:s drottning Marie ca 1810 av Frederik (II) Fabritius eller F.V. Henriques. Foto: IBEN BOLLING KAUFMANN / IBEN BOLLING KAUFMANN

”Kronjuvelerna visas här, värt ett besök!”  Øster Voldgade 4, 1350 København K

Exklusiva örhängen av Sophie Bille Brahe skapade av 14 karat guld med en samling sötvattenspärlor i olika storlekar. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).  

Tivoli på vintern

Tivoli är otroligt vackert på vintern.Tivoli är otroligt vackert på vintern.Tivoli är otroligt vackert på vintern.
Tivoli är otroligt vackert på vintern. Foto: IMAGEBROKER/NIELSDK / IMAGEBROKER TT NYHETSBYRÅN

Tivoli lyser upp vintermörkret med deras otroligt vackra dekorationer. Traditionsenligt så promenerar jag runt bland de olika julbodarna och ser på Tivoli Youth Guards upplysta parader marchera förbi. 

LÄS ÄVEN Vill du ha fler tips till Köpenhamn? Modellen Caroline Knudsen ger dig ännu mer tips!