Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PAULINE SUZOR

Möt Sveriges nya skådespelarelit – i vinterns vackraste smycken

Vi visar vinterns vackraste smycken på skådespelare ur den nya generationen som vi älskar att se på tv just nu.

Sarah Gustafsson – Eagles

Folk tror att jag heter Obama i efternamn
Sarah Gustafsson bär jacka från Tiger of Sweden, skor från Louis Vuitton, klocka från Omega och örhängen från Acne Studios.Sarah Gustafsson bär jacka från Tiger of Sweden, skor från Louis Vuitton, klocka från Omega och örhängen från Acne Studios.Sarah Gustafsson bär jacka från Tiger of Sweden, skor från Louis Vuitton, klocka från Omega och örhängen från Acne Studios.
Sarah Gustafsson bär jacka från Tiger of Sweden, skor från Louis Vuitton, klocka från Omega och örhängen från Acne Studios. Foto: PAULINE SUZOR

Vad är det som folk tycker om med din Eagles-karaktär Klara?
– Jag tror att många gillar Klaras utveckling från att ha varit en ganska osäker och kaxig tjej, till att bli en stark och självsäker ung kvinna. Jag älskar Klara, men är också glad över att få släppa henne fri nu.

Hur klär du dig privat?
Väldigt enkelt, snygga jeans och en t-shirt. Mycket herrkläder. Jag klär mig typ som en 90-tals-farsa.

Vad är storyn bakom ditt Instagram-namn @sarahckobama?
– När Barack Obama blev president så jag pratade tydligen om honom väldigt mycket … Jag tyckte han var så snygg. Det var då en väldigt kreativ kompis som tyckte att mitt snack blivit långrandigt, och som skrev en låt som handlade om att jag hade gift mig med honom. Det var då jag började kallas för  Sarahck Obama… Och nu tror vissa att jag faktiskt heter Obama i efternamn. Jag brukar få frågan ’’Are you Irish?’, då Obama tydligen ett vanligt namn på Irland. Det var faktiskt en lättnad att få detta smeknamn då jag tidigare kallades för Sarek – efter schlagerbande – och det försvann då.

Sarah Gustafsson bär örhänge från Bottega Veneta.Sarah Gustafsson bär örhänge från Bottega Veneta.Sarah Gustafsson bär örhänge från Bottega Veneta.
Sarah Gustafsson bär örhänge från Bottega Veneta. Foto: PAULINE SUZOR

Nikita Uggla – Young Royals

Jag vill spela psykopat
Foto: PAULINE SUZOR

Har du något motto?
– Motto vet jag inte men jag har ett ­favoritcitat från Nelson Mandela: A winner is a dreamer who never gives up.

Beskriv din stil?
– Min stil skulle jag säga är väldigt avslappnat och stilren. Jag tränar en hel del så en annan del av min stil är i princip träningskläder. 

Drömroll?
– En drömroll för framtiden skulle nog vara att spela i en skräckfilm eller spela typ psykopat. Jag personligen kan inte titta på skräck, men att vara med i en skulle vara extremt roligt. 

LÄS ÄVEN Nikita Uggla om Young Royals-succén och catwalkdebuten hos Ganni: ”Som att släppa in ett barn i en godisbutik” 

Yandeh Sallah  – Skitsamma

Jag pushar mig konstant utanför min comfort zone
Yandeh Sallah bär topp och kjol från Rotate Birger Christensen samt örhängen och halsband från Tiffany & Co.Yandeh Sallah bär topp och kjol från Rotate Birger Christensen samt örhängen och halsband från Tiffany & Co.Yandeh Sallah bär topp och kjol från Rotate Birger Christensen samt örhängen och halsband från Tiffany & Co.
Yandeh Sallah bär topp och kjol från Rotate Birger Christensen samt örhängen och halsband från Tiffany & Co. Foto: PAULINE SUZOR

Vad är det härligaste med att vara ung skådespelare?
– Det roligaste är också det mest utmanade – jag pushar mig konstant utanför min comfort zone och gör ofta saker jag aldrig tidigare gjort. Men det är ju också det som är det underbara med det här jobbet. Man växer verkligen. 

Drömroll?
Något otippat, som kanske en antihjälte likt Amy Dunne i Gone girl.

Beskriv din stil?
– Min stil är väldigt mixad, det känns som att den ändras varje dag. Den röda tråden i allt är att det ska kännas bekvämt att ha på. 

Vad tyckte du om det du bar på plåtningen?
– Jag tyckte om det! Det var som att se en annan version av mig för det är inte något jag brukar ha själv.

Du verkar ha en väldigt härlig relation till mode och ha kul med kläder!
– Min mamma älskar mode så det har alltid varit runt mig och mina syskon. Minns när jag och min lillasyster var små och lekte modeller i matchande jeansoutfits och färgkoordinerade kläder. Jag var också jätteblyg när jag var yngre, jag sa inte så mycket. Men genom, bland annat, kläder har jag alltid kunnat uttrycka mig. 

Wilma Lidén  – Zebrarummet

Jag älskar färger, glitter och pärlor
Wilma Lidén bär klänning frånNorma Kamali/MyTheresa,samt örhängen från Pandora och Sif Jacobs.Wilma Lidén bär klänning frånNorma Kamali/MyTheresa,samt örhängen från Pandora och Sif Jacobs.Wilma Lidén bär klänning frånNorma Kamali/MyTheresa,samt örhängen från Pandora och Sif Jacobs.
Wilma Lidén bär klänning frånNorma Kamali/MyTheresa,samt örhängen från Pandora och Sif Jacobs. Foto: PAULINE SUZOR

Beskriv din stil?
– Min kompis Michaela sa ”Futuristisk prinsessa möter en hög lilla My” vilket var spot on tycker jag.

Hur använder du mode och beauty för att uttrycka vem du är som person?
– Mina vänner beskriver mig ofta som galen och full av liv, och det försöker jag få med mig i min stil också. Jag älskar färger, pärlor och glitter. Men inspirationen kommer i vågor.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
– För mig har det tuffaste alltid varit perioderna mellan projekten. Det är tufft att ibland inte veta vad jag gör om ett år, eller ens om en månad. Jag mår som bäst när jag jobbar, ingenting slår glittret i kroppen när jag är på set! 

Du har medverkat i väldigt många produktioner i din karriär. Finns det någon som har en speciell plats i ditt hjärta?
– Jag skulle säga att varje produktion får en plats i mitt hjärta, eller snarare att jag ger en liten del av mitt hjärta i varje produktion. 2016 filmade jag Hassel med Aliette Opheim, Ola Rapace och Amir Chamdin, och den produktionen och karaktären är nog den som lämnade störst avtryck på mig.

Helmon Solomon  – Två systrar

Jag jobbar med detaljerna
Helmon bär klänning och jacka från Louis Vuitton, hårband från H&M samt örhängen från Cartier.Helmon bär klänning och jacka från Louis Vuitton, hårband från H&M samt örhängen från Cartier.Helmon bär klänning och jacka från Louis Vuitton, hårband från H&M samt örhängen från Cartier.
Helmon bär klänning och jacka från Louis Vuitton, hårband från H&M samt örhängen från Cartier. Foto: PAULINE SUZOR

Vad är det roligaste med att vara ung skådespelare?
– Det roligaste är att det är ”första gången” väldigt ofta och jag gillar den spänningen. Att helt plötsligt befinna sig i rum, möten och platser som man aldrig varit i förut. Det mest utmanande skulle jag nog säga är att man just är ”ny” och ”ung”, att man inte riktigt vet vad man kan förvänta sig eller kräva, och ibland kan man bli lite överkörd. 

Vad gör du nu?
– Jag repar en föreställning på Dramaten som heter Alkestis.

På vilket sätt använder du kläder i ditt arbete?
– Kläderna är jätteviktiga. På teatern är ­kostymen ofta en stor del av verket, och ­kläderna kan få vara symboliska och ­excentriska. På ett sätt blir det mer kreativt för dig som ­skådespelare. På film och tv är ­kostymen ofta mer autentisk och vardaglig. Då jobbar jag mer med ­detaljerna, och låter ­karaktären få växa fram i de personliga valen.

Hur klär du dig privat?
– Jag har väldigt mycket svarta kläder. Jag ­älskar enkla toppar med sexiga ­detaljer, som en öppen eller korsad rygg. Jag köper ofta ­kappor på second hand, jag hatar att bara ha på mig nya kläder, jag måste bryta av med något som har levt lite.

Sofia Karemyr  – Partisan

Jag älskar min Twiggy-inspirerade makeup
Sofia bär halsband från Young Frankk.Sofia bär halsband från Young Frankk.Sofia bär halsband från Young Frankk.
Sofia bär halsband från Young Frankk. Foto: PAULINE SUZOR

Vad tyckte du om halsbandet du bar på plåtningen?
– Jag tyckte så mycket om det stora halsbandet, älskar stora smycken överlag. De känns som ett statement. Och jag älskar min Twiggy-inspirerade makeup, så fint.

LÄS ÄVEN Resten av intervjun med Sofia Karemyr – om frisyrbytet och hennes nya projekt – hittar du här! 

Mustafa Aarab  – Vinterviken

Mamma är min beastie
Mustapha Aarab bär skjorta, kavaj och byxa från Louis Vuitton samt halsband från All Blues.Mustapha Aarab bär skjorta, kavaj och byxa från Louis Vuitton samt halsband från All Blues.Mustapha Aarab bär skjorta, kavaj och byxa från Louis Vuitton samt halsband från All Blues.
Mustapha Aarab bär skjorta, kavaj och byxa från Louis Vuitton samt halsband från All Blues. Foto: PAULINE SUZOR

Vad är ditt motto?
A weirdo, but I’m real though.

Beskriv din stil?
– Den är konstig men den funkar.

Björnstad och Vinterviken – grattis till två hits på kort tid! Vilken av dina karaktärer var roligast att spela och varför?
Vinterviken så klart, det är en huvudroll och det var inte kallt ute när vi spelade in till skillnad från Björnstad som spelades in i vinter tiden.

Loreen spelade din mamma i Vinterviken och du har själv en nära relation med din mamma. Berätta! Vi älskar män som älskar sina mammor.
– Mamma är my bestie, all i can say.

LÄS ÄVEN Loreen & Markiz: ”Ser mamma att vi förlorar oss i karriären säger hon åt oss att komma tillbaka till jorden”

Drömroll?
– En roll i någon fransk film, det hade varit kul.

Vad tyckte du om det du bar på plåtningen?
– Ville legit sno kläderna.

Foto: PAULINE SUZOR

Fotograf Pauline Suzor/LundLund

Stylist Mikaela Hållén

Hår Maurine Tugavune

Makeup Veronica Aldrin/Mikas Looks

Makeupassistent Daniela Ericson

Fotoassistent Nigel Perry

LÄS ÄVEN Renate Reinsve är världens värsta människa: ”Jag är rädd för intimitet”

LÄS ÄVEN Se Alexander Abdallahs drömmiga smyckeskollektion med Maria Nilsdotter

LÄS ÄVEN ”Squid game”-stjärnan som du aldrig sett henne: Karriären före succcéserien